opłatek prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Wysyłam ci wraz z kartką świąteczną OPŁATEK .Wigilijną tradycją spotykaną jedynie w Polsce jest dzielenie się opłatkiem. Jest to bardzo piękna tradycja. Przed rozpoczęciem uroczystej wieczerzy łamiemy sie nim z rodziną, z przyjaciółmi znajomymi itp.Zwyczaj łamania się opłatkiem, symbolizuje gotowość do dzielenia się chlebem z innymi, do wybaczenia wszelkich urazów, do pojednania. Dzieląc się opłatkiem, składamy sobie serdeczne życzenia. Kiedy wiemy że nie spotkamy się z daną osobą w wigilię wysyłamy jej właśnie opłatek, dzieląć sie ze swoimi życzeniami( opłatek się je :-P). Dlatego prosze gdy zasiądziesz do kolacji wigilijnej pomyśl o mnie.

Proszę może mi ktoś to przetłumaczyć?? bo jak na mnie to zabardzo ambitne zadanie. A chce mojemu znajomemu ze Szwajcarii opisać tą piękną tradycję spotykaną tylko u nas. Będę bardzo wdzięczna :-)
ich hab auch solche Weihnachtskaten für die Deutschen mit Oblate:). Das ist aber voll blöd, weil es ausfallen kann:P ...made in poland ;)
in den umschlag reintun und dann faellt es nicht aus
aber schau Robert, wenn man das so schnell öffnet kann das vorkommen dass es rausfällt;)
du bist noch blöder
ey dich kenn ich net aber es kann wirklich vorkomm'...
du weisst nicht wie die Leuts an der Deutsch-Holländischen Grenze drauf sind:P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa