Pomożcie mi to przetłumaczyć.To tylko jedno zdanie

Temat przeniesiony do archwium.
co znaczy Weihnachtsbrauch?
A w odniesieniu do zdania bo przez to jedno słówko nie rozumieme całego zdania a brzmi ono tak:In Deutachland gehört es zum Weihnachtsbrauch,dass man sich einen Tannenbaum mit Kerzen und buten Kugeln in die Wohnung stellt.
Prosze powiedziec mi co znaczy to zdanei z gory wielkie dzieki!
Weihnachtsbrauch znaczy wręczanie prezentów na gwiazdkę
Niestety nie. Weihnachtsbrauch to obyczaj świąteczny.
Stawienie choinki ozdobionej świecami i świecidełkami w mieszkaniu jest w niemczech obyczajem święta bożego narodzenia
Dzięki wszystkim!Bardzo mi pomodliści.Pozdrawiam!
bardzo potrzebuje aby ktoś przetłumaczył mi to zdanie : Po powrocie z pasterki wszyscy byliśmy zmęczeni i od razu zasneliśmy

... jeżeli ktos miał by jesce czas prosze o :Najpierw podzieliliśmy siem opłatkiem, a potem zasiedliśmy do stołu.

i jeszcze :Po dwóch godzinach pojechaliśmy do babci , aby również podzielić się opłatkiem .... było tam super , ponieważ świetnie bawiłam siem z moimi kuzynami . Tuż przed wyjazdem odwiedzili nas kolędnicy .... było bardzo śmiesznie jak dla mnie ...chociaż młodsze dzieci bały się prosze TYLKO TE CZTERY ZDANIA MI BRAKUJĄ , NA JUTRO MAM NAPISAĆ WYPRACOWANIE NA 200 SŁOW MAM JUSH POŁOWE ...WIEC POMÓŻCIE PLISSSSS :) :) :* ...BĘDE BARDZO WDZIĘCZNA
bardzo potrzebuje aby ktoś przetłumaczył mi to zdanie : Po powrocie z pasterki wszyscy byliśmy zmęczeni i od razu zasneliśmy

... jeżeli ktos miał by jesce czas prosze o :Najpierw podzieliliśmy siem opłatkiem, a potem zasiedliśmy do stołu.

i jeszcze :Po dwóch godzinach pojechaliśmy do babci , aby również podzielić się opłatkiem .... było tam super , ponieważ świetnie bawiłam siem z moimi kuzynami . Tuż przed wyjazdem odwiedzili nas kolędnicy .... było bardzo śmiesznie jak dla mnie ...chociaż młodsze dzieci bały się prosze TYLKO TE CZTERY ZDANIA MI BRAKUJĄ , NA JUTRO MAM NAPISAĆ WYPRACOWANIE NA 200 SŁOW MAM JUSH POŁOWE ...WIEC POMÓŻCIE PLISSSSS :) :) :* ...BĘDE BARDZO WDZIĘCZNA
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe