!!!!Zadanie!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Wiatm:)Mam ogromną prośbe odnosnie przetlumacenia tekstu,ktory musze miec na jutro wiec naprawde kazda pomoc sie liczy i juz teraz z gory dziekuje!!Tekst jest na temat jedzenia i przyzwyczajen moim zwiaznych z jedzeniem:
Moje przyzwyczajenia zwiazane z jedzeniem sa od najmlodszych lat takie same.W ciagu dnia 3 gl. posilki:sniadanie,ktore przygotowuje ja badz ojciec.Zazwyczaj jem pieczywo(bulke,chleb,rogal)oraz nabial badz wedliny.Nie przepadam za platkami/musli,poniewaz wydej mi sie to zbyt malą porcją jak na sniadanie:D.Obiad jest najwazniejszym posilkiem dnia,dlatego tez jest najobfitszy,tzn.ziemniaki,surowka i mieso.Najbardziej lubie kotleta schabowego,pierogi,goląbki...Tak jak nbakazuje tradycja na Slasku obiad niedzielny jest i to najsmaczniejszy ze wszystkich obiadow:ziemniaki,kapusta i roladka:).I kolacja;w zaleznosci od czucia glodu jem mniej lub wiecej.Moją kolacją czasami jest podwieczoreknp. owoce.W ciagu dnia badz Świat zjadam roznego rodzaju slodycze,warzywa i owoce.Staram się jeść wystarczająco duzo,alby przez caly dzien nie być glodną.Staram sie rowniez nie beżerać aby nie zgrubnąć,ale wydaje mi się ze do osób z nadwagą sie nie zaliczam.Lubię jesc i zawsze bede.
:D:D Z gory dziekuje bardzo!!:*
Po prostu bosko ;-(
Meine Essgewohnheiten sind seit meiner Kindheit unverändert geblieben. Drei Mahlzeiten am Tag: das Frühstuck, das Mittagessen und das Abendbrot.Das Frühstuck mache ich selbst oder macht´s mein Vater. Gewöhnlich esse ich Brötchen, Molkereiprodukte und Schinken. Ich mag kein Müssli, es scheint mir zu kleine Portion wie zum Früstuck zu sein. Das Mittagessen ist die wichtigste Mahlzeit des Tages, darum auch die größte - Kartofeln, Salat, Fleisch. Am meisten mag ich Schnitzel, Maultaschen, Kohlrouladen...Laut der schlesischen Tradition ist das Sonntagessen am leckersten- Kartofeln, Kohl, Rouladen. Abendbrot- abhängich von meinem Hungergefühl esse ich mehr oder weniger. Manchmal reichen mir nur Früchte. Im laufe des Tages esse ich verschiedene Süssigkeiten, Gemüse, Obst. Ich versuche genug zu essen, um den ganzen Tag lang keinen Hunger zu haben. Gleichzeitig versuche ich mich nich vollzufressen um nicht zuzunehmen, obwohl ich denke, dass ich den Übergewichtigen Menchen noch nicht eingehöre. Ich mag essen und ich werde es immer mögen!
Dziękuje!!

« 

Programy do nauki języków

»

Studia językowe