Wiatm:)Mam ogromną prośbe odnosnie przetlumacenia tekstu,ktory musze miec na jutro wiec naprawde kazda pomoc sie liczy i juz teraz z gory dziekuje!!Tekst jest na temat jedzenia i przyzwyczajen moim zwiaznych z jedzeniem:
Moje przyzwyczajenia zwiazane z jedzeniem sa od najmlodszych lat takie same.W ciagu dnia 3 gl. posilki:sniadanie,ktore przygotowuje ja badz ojciec.Zazwyczaj jem pieczywo(bulke,chleb,rogal)oraz nabial badz wedliny.Nie przepadam za platkami/musli,poniewaz wydej mi sie to zbyt malą porcją jak na sniadanie:D.Obiad jest najwazniejszym posilkiem dnia,dlatego tez jest najobfitszy,tzn.ziemniaki,surowka i mieso.Najbardziej lubie kotleta schabowego,pierogi,goląbki...Tak jak nbakazuje tradycja na Slasku obiad niedzielny jest i to najsmaczniejszy ze wszystkich obiadow:ziemniaki,kapusta i roladka:).I kolacja;w zaleznosci od czucia glodu jem mniej lub wiecej.Moją kolacją czasami jest podwieczoreknp. owoce.W ciagu dnia badz Świat zjadam roznego rodzaju slodycze,warzywa i owoce.Staram się jeść wystarczająco duzo,alby przez caly dzien nie być glodną.Staram sie rowniez nie beżerać aby nie zgrubnąć,ale wydaje mi się ze do osób z nadwagą sie nie zaliczam.Lubię jesc i zawsze bede.
:D:D Z gory dziekuje bardzo!!:*