POMOCY - przetłumaczcie mi list z ferii

Temat przeniesiony do archwium.
Drogi Adamie

Na rozpoczęciu mojego listu chciałbym Cię przeprosić , że tak długo nie pisałem. Byłem bardzo zajęty i naprawdę nie miałem czasu. Chciałbym ci opowiedzieć o moich feriach zimowych, nie działo się aż tak dużo przez ten czas, ale pewnie chciałbyś wiedzieć co robiłem. Spędziłem pierwszy tydzień moich ferii zimowych z znajomą w górach mówiąc dokładniej w Karpaczu. Pogoda była bardzo piękna. Prószyło nocą i mieliśmy piękne słońce bardzo często. Mieliśmy miłą zabawę. Przed południem zawsze byliśmy na trasie narciarskiej, aby jeździć na Snowboardzie. Tu nie wszyscy umieli jeździć dobrze na Snowboardzie, było bardzo wesoło i śmialiśmy się dużo. Chodziliśmy wieczorem zawsze do knajpy na picie lub pizzę. Po tym często graliśmy w karty lub gry towarzyskie. Drugi tydzień spędziłem w domu .Grałem w gry komputerowe i spotkałem się często z moimi przyjaciółmi. Szkoda że Ciebie nie było, ale myślę że kolejne ferie zimowe spędzimy razem.

Pozdrowienia
Barney
no a gdzie tu samodzielna praca?? przed zakladaniem masz jak byk napisane aby nie prosic o przetlumaczanie dlugich tekstow!!!
Lieber Adam

am Anfang meines Briefes möchte ich mich bei Dir entschuldigen, dass ich so lange nicht geschrieben habe. ich war sehr beschäftigt und wirklich hatte keine Zeit.ich möchte Dir von meinen Winterferien erzählen. es ist nicht so viel in dieser Zeit passiert, aber du möchtest mit Sicherheit wissen, was ich gemacht habe. Die erste Woche meiner Ferien verbrachte ich mit meiner Bekannten im Gebierge, genau in Karpacz. Das Wetter war herrlich. Nachts schneite es und tagsüber schien sehr oft die Sonne.Wir hatten viel Spaß. Vormittags waren wir immer auf der Piste, um snowboard zu fahren.Hier konnten nicht alle gut snowboard fahren, es war sehr lustig und wir lachten sehr viel. Abends gingen wir in die Kneipe zum Trinken oder auf eine Pizza. Danach spielten wir oft Karten oder Gesellschaftspiele. Die zweite Woche verbrachte ich zu Hause. ich spielte Computergames und traf mich oft mit meinen Freunden. Schade, dass du nicht dabei sein konntest, aber ich denke, dass wir die nächsten Freien gemeinsam verbringen.

Herzliche Grüsse
Barney

Nächstes Mal wird auch DEIN EIGENER BEITRAG gern gesehen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
prosze napisał byś mi podobny list tylko ,że zaczynajacy sie od; Liebe marta,
AM aMFANTAG grüße ich Dich. Bei mir ist alles gut........Prosze jeszcze raz ale prosze żeby ten list był w czasie perfekt i o feriach zimowych.Z góry dzieki :)))))))))
Prosze jeszcze raz o napisanie listu...ten list musze mieć do soboty prosze niech ktos mi pomoże , bo ja nie umiem tego napisać;((((