Proszę o sprawdzenie tego tekstu .
Nie jestem osoba nalezaca do tych , które nie dbaja o srodowisko. Za kazdym razem gdy znajdują się wokol mnie rzeczy zbedne staram się jak najszybciej ich pozbyć. Nie wyrzucam papierkow na chodnik oraz nie depcze trawniow ponieważ wiem ze sa ludzie którzy napracowali się przy tym , aby to ladnie wygladal. Nie niszcze przedmiotow , które znajduja się w miejscach publicznych. Codziennie kiedy wychodze do szkoly wietrze swój pokoj . Kazdego dnia biore prysznic zamiast kapac się w wannie , aby zaoszczedzic wode. Gasze nie potrzebnie zapoalone swiatla i staram się uczyc i odrabiac lekcje w czasie kiedy swieci slonce , aby nie zuzywac pradu jednym slowem staram się zyc energooszczednie co niestety nie zawsze mi wychodzi. Smieci segreguje i wrzucam do odpowiednich pojemnikow. Kiedys nawet nalezalam do ligii ochorny srodowiska.
Ich persönlich kummere mich nicht um die Umwelt . Immer wenn ich unnötige Sache treffe mochte ich sie sofort weckschmeissen.
Ich werfe kein einziges Papierstuck auf dem Bürgersteig weg und zertrete den Rasen nicht, weil ich genau weiss dass es Leute gibt die sich um so ein schon aussehender Rasen gekummert haben.
ich zerstöre auch die Gemeinguter nicht. jeder tag bevor ich in die Schule gehe durchlüfte ich mein Zimmer. jeder Tag mache ich auch eine Dusche statt in der Badewanne liegen, um wasser zu sparen.
Wenn es nicht dunkel ist, schalte ich das Licht aus, und mache meine Hausaufgabe immer beim Sonnenlicht , um Strom zu sparen. Ich glaube dass ich sparsam bin. Ich sortiere alle Mülle.