bardzo prosze pomózcie!!!prosze kochani pomóżcie

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo prosze o pomoc!!!!!!! plisss...(^-^)
pomożecie?.... nie mam pojęcia jak są te słowa..((
oto kilka zdań do przetłumaczenia:
Nazwa miasta pochodzi od formy dzierżawczej imienia Warsz
(skróconej formy imienia Warcisław), czyli Warszowa lub Warszewa.
Popularna etymologia wywodzi nazwę od imion rybaka Warsa
i wiślanej syreny Sawy.

prosze o pomoc~~~~~
Der Ortsname stammt von der Possessivform des Namens Warsz (der Kurzname von Warcisław), also Warszowa oder Warszewa. Die Volksetymologie führt den Ortsnamen auf die Namen des Fischers Wars und der Weichselnixe Sawa zurück.
VeR_ZG podziwniam Cie, ze to wszyzstko tlumaczysz i bardzo dobrze Ci to wychodzi, Pozdrawiam
podziwiam mialo byc oczywiscie
no cóż, taki zawód :-)
jejku to jak jestes takim geniuszem to mi bys pomogl..:( jeszcze mieszkam tak blisko Ciebie:( GUBIN.. Blagam odpowiedz na moja prosbe.. Bo grozi baniak i niestety zebranie..:( Musze napisac cos o miescie przyjaznym ludziom,myslalam zeby napisac cos takiego:
-w miastach coraz czesciej wszystko dostosowane jest dla osob niepelnosprawnych
-Place zabaw sa bezpieczne dla malych dzieci...
-Powstaje coraz wiecej sciezek rowerowych.
-Powstaje coraz wiecej miejsc gdzie mlodzi ludzie moga spedzac wolny czas:np. basen,biblioteka, lodowiska,nurkowanie, wszelikego rodzaju kluby-ktore uprzyjemniaja czas..
-w miescie coraz czasciej organizuje sie spotkania integracyjne by czlowiek dla czlowieka byl mily,mogl mozliwosc poznania kultury innego kraju,nauki pracy w grupie i tolerancji..
jak mieszkasz w Gubinie, to masz blizej do Guben niz do mnie. A tam mowia po niemiecku, wiec czemu sie nie uczysz ? Zakupow nie bedziesz mogl robic na wyprzedazach :-)

Zunehmend werden unsere Städte behindertengerecht.
Die Kinderspielplätze werden kindersicher.
Immer neue Radwege werden gebaut.
Die Anzahl der Freizeitgestaltungsplätze für junge und dynamische Leute nimmt zu. Es entstehen Schwimmhallen, Bibliotheken, Eishallen, Tauchpools, Jugendclubs aller Art, wo sie die Zeit sympathisch verbringen.
Ah, Quatsch,

Es entstehen Schwimmhallen, Bibliotheken, Eishallen, Tauchpools, Jugendclubs aller Art, wo die jungen Leute die Zeit sympathisch verbringen können.

Gute Nacht.
Temat przeniesiony do archwium.