urodziny

Temat przeniesiony do archwium.
Kochana Ana,
Na początku chciałabym Cie serdecznie przeprosić ze tak długo nie odpisywałam na twój list. Co u ciebie? U mnie wszystko dobrze. Jestem zdrowa i wszystko jest w porządku. Pisze ten list ponieważ chciałabym cie zaprosić na moje przyjęcie urodzinowe.

Przyjęcie odbędzie się w sobotę 16 września o godzinie 17:00 w moim domu. Będzie moja rodzina, ciocia, wujek, Tomek –mój kuzyn a także moi przyjaciele: Marta, Karolina, Maciek, Dawid, Piotrek. Będzie dużo jedzenia: różne sałatki, kurczak, lody, owoce, zimne napoje: Pepsi, sok pomarańczowy oraz najważniejsze tort urodzinowy i szampan. Więc na pewno nie będziesz głodna . Jeżeli będzie ładna pogoda zrobimy grilla. A przez cały czas będzie grać wspaniała muzyka. Będziemy tańczyć, grać, rozmawiać. O godzinie 20:00 będą fajerwerki :)
Dawno u mnie nie byłaś więc pomyślałam sobie ze może spędziłybyśmy razem ferie zimowe i wakacje razem. Co ty na to?

Czekam na Ciebie, tutaj w Polsce. Do zobaczenia.

Liebe Ana,
Zuerst mochte ich mich bei dir entschuldigen, Weil ich dir schon Lange nich geschrieben habe. Wie geht es dir? Bei mir alles gut. Ich bin gesund und alles ist Ordnung. Ich schreibe dieser Brief, weil ich dir zum meiner Geburstagsparty einladen mochte.
ale jak dalej ???
błagam pomozcie mi :(

« 

Pomoc językowa