BŁAGAM POMÓŻCIE MI TO PRZETŁUMACZYC:(:(

Temat przeniesiony do archwium.
Heja! Mam problem, muszę napisać list po niemiecku, od którego zależy moja ocena końcowa:( a że nie jestem dobra z niemca, proszę Was o pomoc. Jeszcze mam taki beznadziejny temat, że szok;/ Oto on:
Przygotowujesz referat na temat ochorny środowiska i zbierasz informacje na ten temat z różnych krajów. Napisz list do instytucji w Niemczech, która zajmuje się ochoroną środowiska, oraz:
1) przedstaw się i podaj powód napisania listu
2) zapytaj o akcję na rzecz ochorny środowiska i osobach w nich uczestniczących
3) dowiedz się na temat problemów ekologicznych w tym kraju i sposobów walki z nimi
4) zapytaj o dotychczasowe sukcesy i plany na przyszłośc
PROSZE WAS BARDZO MOCNO< pomóżcie mi:( Nie musi byc od razu gdzies tak do 4 maja jeśli by mi ktoś pomógł byłabym bardzo wdzięczna! Mogę się jakoś odwdzięczyć z innych przedmiotów historii lub angielskiego. Czekam na wasze odpowiedzi Kasq :)

Próbówalam napisac go sama więc może chociaż kto go mi PRZETŁUMACZY?? list jest mi potrzebny na sobotę, to bardzo wazne!:(

NAZWA INSTYTUCJi
ULICA
KOD

Szanowna Pani/Panie
Nazywam się Katarzyna W. Piszę do Państwa, ponieważ przygotwuję referat na temat ochrony środowiska i w tym celu zbieram informacje z różnych krajów. Chciałabym wiedziec czy Wasza instytucja prowadzi jakies akcje na rzecz ochorny środowiska i czy jest ich wiele. Ponadto interesuje mnie jaka liczba osób, która bierze udział w tych przedsięwzięciach.
Aby całkowicie uzupełnić moje wiadomości, chciałabym również dowiedzieć się coś więcej na temat problemów ekologicznych w Niemczech i sposobów walki z nimi. Słyszałam, iż ta instytucja prowadzi wiele akcji o tej tematyce, jednak nie wiem jakie są ich postępy. Mam nadzieję, iż odnoszą Państwo same sukcesy, jednak chciałabym bliżej poznać osiągnięcia Państwa firmy oraz plany na przyszłość. Będę wdzięczna, jeśli Państwa firma odpisze na mój list. Serdecznie pozdrawiam i czekam na jakieś informacje z Państwa strony.
Pozdrawiam
XYZ

NIECH KTOŚ MI TO PRZETŁUMACZY PLISSSSS:(

« 

Pomoc językowa