prosze pomożcie mi

Temat przeniesiony do archwium.
Moim zdaniem w dzisiejszych czasach wolność religii to tolerancja i równowartość wszystkich wierzeń. Uważam że ludzie ktorzy wyznają inną religię nie powinni być wyróżniani spośród innych. To samo tyczy się ludzi ktorzy mają inny kolor skóry, inne pochodzenie czy też mówią w innym języku.
Osobiście twierdze że jestem tolerancyjna, gdyż nie przeszkadza mi towarzystwo osób ktore czczą innego boga czy też chodzą do innego kościoła. Jestem katolikiem jednak mam wielu znajomych którzy są ateistami. Uwazam ich za wspaniałych ludzi i nigdy nie zmienie tego zdania zwłaszcza na podstawie tego że nie sa tacy jak ja. Oni mają swoje zdanie i za to ich cenię. Dlatego tez tym bardziej nie moge zrozumieć ludzi ktorzy prześladują innych na podstawie tego że są innej wiary czy też posiadają inną kulturę. Czy ludzie muszą być tacy powierzchowni?? dlaczego prześladują ludzi odmiennych od siebie? Dla mnie to jest bardzo dziwne a zarazem nie do zrozumienia. Przecież kazdy człowiek rozni się od reszty, ale dlaczego od razu musi być dyskryminowany?Nie liczy się przecież wygląd zewnętrzny ale piekno wewnętrzne i dusza kazdego człowieka. Na tym powinniśmy się wzorować. Każdy człowiek ma swoje prawa, których powinien przestrzegać. Wielu ludzi chyba zapomniało że czasy w ktorych ludzie czarni byli niewolnikami dawno minely. Jednak chyba duży procent społeczeństwa nadal żyje w tym okropnym 19 wieku gdzie pomiatano ludzmi innego pochodzenia, wiary i koloru skóry.
Na zakończenie pragnę powiedzieć, że ta sytuacja nie może dłużej trwać gdyż przez to nigdy na świecie nie będzie pokoju i zrozumienia. Przecież już od dawna jest równouprawnienie, ktore dotyczy wszystkich ludzi bez względu na wiarę, język, kulturę i pochodzenie.
NIE TŁUMACZYMY TEKSTÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tylko sprawdzcie prosze:)

"Die Erflog in jede Sekunde, die Freude in jede Minute, das Glueck jeder Tag"

a chcialam napisac tak """"""""""powodzenia w kazdej minucie,radosci w kazdej sekundzie szczescia kazdego dnia"""""""""
Der Erflog in jeder Sekunde, die Freude in jeder Minute, das Glück am jeden Tag
jeżeli to mają być życzenie to:
Den Erfolg in jeder Sekunde, die Freunde in jeder Minute, das Glück am jeden Tag
dzieki wielkie zawsze cholewcia mam problemy z koncowkami!!dzieki za pomoc:)
an jedem
Temat przeniesiony do archwium.