potrzebuje pomocy waszej!!proszono mnie bym przetluamczyla to na jezyk polski!!jest to do pewnego pensjonatu!!jednak ja nie do konca potrafie sobie z tym pomoc!!pod tekstem niemieckim wklejam moje tlumaczenie!!ale prosze was, osoby kompetentne by to sprawdzily i naniosly poprawki, jesli uwazaja ze gdzies warto cos zmienic!!ma to byc instrukcja dla polskich turystow wiec prosze o rzetelnosc!!a wiem ze sa tu osoby na ktore moge liczyc!!mokotow i pozostali:)rnrn""Sehr geehrte Gäste,rnrnrnWir heißen Sie herzlich willkommen in unserem Haus und wünschen Ihnen einen schönen und erholsamen Aufenthalt.rnrnrnBitte beachten Sie folgende Hinweise:rnrnIm Haus und in den Gästezimmern besteht Rauchverbot. Raucher können sich gerne im Außenbereich und auf der Terrasse aufhalten. Bedenken Sie bitte, dass nach Ihnen wohnende Gäste keine verrauchten Räumlichkeiten vorfinden möchten.rnrnBitte während dem Duschen die Badetür geschlossen halten und nachrndem Duschen das Badefenster öffnen (falls vorhanden) um die Feuchtigkeit entweichen zu lassen. Feuchte Luft soll nicht in das Zimmer dringen.rnrnWir ersuchen Sie, Handtücher und Duschtücher der Pension nicht außer Hauses zu bringen, auch nicht ins Schwimmbad. Dort sind Badetücher erhältlich.rnrnWir bitten Sie, das Zimmer nur mit sauberen Schuhen zu betreten. Schi- und Wanderschuhe können im Keller aufbewahrt werden.rnrnDer Müll wird in unserer Gemeinde wiederverwertet. So ersuchen wir Sie, Glas, Plastikflaschen, Getränke-Aludosen, Zeitungen, Zeitschriften und Kartone, Altbatterien, in die dafür vorgesehenen Behälter vor dem Eingang zum Keller/Schiraum zu werfen.rnrnDa Sie selbst ein sauberes Zimmer vorfinden möchten, ersuchen wir Sie, Ihr Zimmer in sauberem Zustand zu verlassen und nichts zu beschädigen. Beschädigungen vom Gast verursacht, müssen von diesem bezahlt werden. rnrnWir ersuchen Sie die Hotelrechnung am Vorabend des Abreisetages zu begleichen und das Zimmer am Abreisetag bis 10 Uhr freizustellen, damit es für die neu ankommenden Gäste hergerichtet werden kann. Bitte den Zimmerschlüssel an der Theke abgeben."""rnrndrodzy goscie!!rnwitamy was serdecznie w naszym pensjonacie i zyczymy wam udanego pobytu.rnprosimy przestrzegac nastepujacych wskazowek:rnw pensjonacie i pokojach goscinnych zakazane jest palenie papierosow. palacy moga przebywac na zewnatrz pensjonatu lub na tarasie.miejscie panstwo na uwadze , ze po panstwa pobycie nikt nie hcialby w pokoju znalezc....(I TU PROBLEM BO NIE WIEM JAK TO PRZETLUMACZYC)rnprosimy podczas korzystania z prysznica zamykac drzwi, a po skonczeniu czynnosci otworzyc okno i pozwolic by wilgoc sie ulotnila. wilgotne powietrze nie powinno przenikac do pokoju.rnprosimy panstwa by reczniki dor ak i reczniki pod prysznic nie wynosic z pensjonatu i na basen. na basenie mozna nabyc reczniki do kapieli.rnprosimy panstwa o wchodzenie do pokoju w czystych butach. buty narciarskie i buty wedrowne moga panstwo przechowywac w piwnicy.rnkosz na smieci bedzie oprozniany przez nasza gmine. dlatego prosimy panstwa by szklo, butelki platykowe, butelki po napojach, gazety, czasopisma i kartony, stare baterie wrzucac do odpowiedniego pojemnika przed wejsciem do piwnicy.rnjesli chcieliby panstwo sami zastac pokoj czysty, prosimy o opuszczenie pokoju w czystosci i bez usterek. usterki spowodowane przez gosci beda przez nich pokrywane.rnprosimy panstwa by rachunek za pobyt byl uregulowany wieczor przed panstwa wyjazdem a pokoj opuscic w dzien wyjazdu do godziny 10, tak by mozna bylo go przygotowac dla klejnych gosci. prosimy by klucze od pokoju zostawic.......??(TEGO TEZ NIE WIEM)rnrnPROSZE WAS O POMOC!WIEM TO DUZO!ALE MOZNA ZNAJDZIE KTOS CZAS!WIEM ZE TLUMACZENIE TO NIE JEST DOSKONALE WIEC PORSZE O POMOC:)