Kurcze profesor odpisał więc fajnie, ale zapytał mnie o parę rzeczy, więc postarałem się odpisać. Jeśli moglibyście poprawić błędy (które na pewno będą) będe wdzięczny. Za 2 dni fahre ich nach Deutschland an :))) Pozdrawiam życzliwych ludzi z tego forum.
Panie profesorze
Dziękuję za odpowiedź,
Ściągnąłem wskazówki co do lokalizacji instytutu z internetu i mniej więcej wiem jak się poruszać po mieście.
Przyjeżdżam pociągiem i od razu pierwszego dnia pobytu, tj. piątek udaję się do komitetu IAESTE, który to miał mi zapewnić bazę noclegową w waszym mieście. Niestety nie mam pewnych wiadomości co do realizacji mojej praktyki przez IAESTE, mam wszystkiego się dowiedzieć po przyjeździe.
Mam nadzieję, że bez przeszkód uda nam się spotkać w poniedziałek w Instytucie.
Pozdrawiam
P.P
Sehr geehrte Herr Profesor,
danke sehr auf Ihre Antwort,
Ich habe die Verhaltungsmaβregeln der Lokalisation auf Ihre Institut aus Internet durchgerechnet. Ich weiβ ein bischen, wie in der Stadt sich orientieren sollte.
Ich fahre mit dem Zug an und das erste Tag meines Aufenthaltes (am Freitag) suche ich das IAESTE Komitee auf. Ich weiβ noch nicht, ob IAESTE hat mir ein Wohnzimmer gewährleistet, wie in Vertrag gesagt ist. Sie werden mir es nach der Ankunft erklären.
Ich hoffe ohne keinen Schwierigkeiten am Montag, am Ihre Institut miteinander treffen,
mit freundlichen grüβen,
P.P