bardzo proszę o tłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Ucze sie jezyka niemieckiego,poniewaz jest to jezyk obowiazkowy w naszej szkole.
ucze sie go rowniez dlatego , aby poglebiac swoja wiedze. jestem pewna , ze jezyk ten przyda mi sie w przyszlosci. dzieki niemu bede miala wieksza szanse na uzyskanie lepszej pracy.sadze,ze dzieki j.niemieckiemu bede miala wiecej tematow do rozmow z naszymi sasiadami.

Dziękuję za fatygę ktokolwiek się podejmie.
Wenn Du so ein Verhälft zum Deutsch hast, solltest Du das selber übersetzten, und ich prüfe es :-)
*Verhältnis
to moze chociaz powiesz jak bedzie 'jezyk obowiazkowy'? :)
Pflichtsprache
czy ktoś wie, czy słowo champion jest międzynarodowe? tak samo championat? to znaczy czy jest jakiś odpowiednik niemiecki, czy po prostu napisać Champion i Championat? mam zadanie domowe na temat sportu i brakuje mi tych 2 słów
Champion - Meister - Sieger

zalezy - kontekst po prosze
chodzi o nielegalne walki psów :-(
Champion - Meister - Sieger - Gewinner - Fighter - Kämpfer ...
No to teraz proszę o sprawdzenie :)

Ich lerne Deutsch, weil es eine Pflichtsprache in meiner Schule ist. Ich will auch meine Sprachkenntnise verbessern. Ich bin sicher, Deutsch kann ich in der Zukunft brauchen. Dank dieser Sprache könnte ich einen besseren Arbeit finden. Bekanntschaft(?) der Sprache macht mich die Unterhaltung mit deutschen Freunden leicht.
czyli Champion i Championat? to drugie też jest dobrze?
ej, Olunia, czemu w moim temacie? :)
przepraszam Cię, ale jestem niezalogowana... a niezalogowani nie mogš zakładać własnych tematów... przepraszam i pozdrawiam :-)
no nie szkodzi, ja tu tylko czekam na sprawdzenie... :) Mokotow, błagam :)
to ja Ci sprawdzę, a Wy mi powiedzcie, co z tym championatem.......
...eine bessere Arbeit... i jeszcze Sprachkenntnisse erleichtern mir die Gespräche mit meinen deutschen Freunden
Danke Olunia :) Niestety ja Ci z tym championatem nie pomogę.. :( .. :)
nie ma za co, może i nade mnš się ktoœ zlituje... :-)
bardzo proszę o pomoc...
Ich lerne Deutsch, weil es eine Pflichtsprache in meiner Schule ist. Ich will auch meine Sprachkenntnisse verbessern. Ich bin sicher, Deutsch kann ich in der Zukunft brauchen. Dank dieser Sprache könnte ich eine bessere Arbeit finden. Sprachkenntnisse erleichtern mir die Gespräche mit meinen deutschen Freunden.
ja
dziękuję Mokotow, jesteœ kochany!
Ich lerne Deutsch, weil es eine Pflichtsprache in meiner Schule ist.
Ich will auch meine Sprachkenntnise verbessern. Ich bin mir sicher, dass ich Deutsch in der Zukunft brauchen kann. Dank der Sprachkenntnisse könnte
ich eine bessere Arbeit finden. Die deutsche Sprache ermöglicht mir, mich mit den Deutschen zu verständigen.
Mokotow war leider schneller ;)
dosłownie jeszcze jedno pytanie i zaraz znikam... mam takie zdanie - er wurde Champion (i tu powinno paœć słowo - Niemiec)... mam takie dwa warianty - Champion von Polen i Champion Polens... czy oba sš dobre?
Er wurde Champion von Deutschland
oder
Er wurde Champion Deutschlands
und olunia war die schnellste :-)
hehe, faktycznie, nie wiem, skšd mi się ta Polska wzięła :-) oczywiœcie że Deutschland... chodzilo mi o końcówki..... dziękuję!
Temat przeniesiony do archwium.