Proszę o sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Mam do sprawdzenia krótki :) list. Pewnie pełen błędów, ale... starałam się :)

Liebe Eltern!

Ihr habt doch sicher gehört, was für ein Unfall vor meine Schulgebeude geschach.
Ihr würde mir sicher glauben, aber ich war gerade auf dem Schulhoff, und ich habe alles mitbekommen.
Wie immer, auf der Strassewaren sehr viele Autos, aber es war noch genug Platz um durch zu fahren. Eine Klasse aus meiner Schule wollte eine Ausflug machen. Der Bus, mit dem die Kinder fahren sollten tauchte plötzlich mit sehr grosser Geschwindigkeit aus eine Ecke auf und (zdeżył się? schtasste?) in ein anderes Auto. Es ist nicht viel von den Beiden geblieben. Später ist es rausgekommen, dass einer Alkohol einfluss war. (Terazponiesie konsekwencje takiego działania?) Außerdem, ist es nichts bessonderes passiert.
Ich schreibe Euch bald wieder.
MfG
xyz

Ma to być mniej więcej tak :) :
Kochani rodzice!
Pewnie słyszeliście już o wypadku, który zdażył się przed moją szkołą. Nie uwierzycie, akurat byłam na boisku szkolnym i wszystko widziałam!
Jak zawsze na poboczu stało mnóstwo aut, ale miejsca wystarczyłoby by przejechać. Jedna z klas miała w tym dniu pojechać na wycieczkę. Autokar, który miał na nia ich zabrać wjechał z dużą prędkością na ulicę i zdeżył się ze stojącymi tam autami. Niewiele z nich zostało... Jedynie kierowca poniósł obrażenia w tym wypadku. Jak się później okazało, był on pod wpływemalkohou. Teraz z pewnością poniesie konsekwencje takiego postepowania.
Poza tym zdarzeniem nic ciekawego się u mnie nie dzieje.
Wkrótce napiszę znowu.

xyz
dzięki...
nawet sprawdzic nikt nie pomoze?
Prosze!!!