euro+ czy cos innego?

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc!

Jaki program do nauki niemieckiego od zera mozecie polecic? Krotki opis wad i zalet mile widziany.
Sklaniam sie do euro+, ale jedynym powodem takiego wyboru jest fakt, ze korzystam z ichniego angielskiego i akurat mi pasuje (nie znaczy, ze niemiecki maja rownie dorby). Kumpel polecal mi "tell me more", ale jakos srednio mi sie to podoba - mam wrazenie, ze trzeba juz cos umiec, zeby miec efekty w pracy z tym programem.
Mile widziana mozliwosc zakupu calego pakietu (to jednak na ogol znacznie taniej).
Generalnie w rozmowach ze znajomymi przewijaja sie glownie te dwa programy. Czy nie ma nic innego, rownie dobrego?

Pozdrawiam,
robal.
Ja najbardzie lubie pracowac z programami supermemo, nie znam zbyt dobrze niemieckiego ale uczylam sie innych jezykow...system powtorek w supermemo jest bardzo pomocny ...i uczyc sie z nich latwo...naciskasz przycisk nauka i program za ciebie przygotowuje najpierw powtorki...pozniej nowy material...Do niemieckiego jest "Intensiv Deutsch" od podstaw do sredniozaawansowanego (3 plyty w sumie obszerne 24 lekcje). a do tego niedawna druga czesc kontynuacja dla bardziej zaawansowanych. Wiecej informacji na stronie www.supermemo.pl
Innymi programem godnym polecenia jest Profesor Klaus choc chyba bardziej do usupelnienia nauki na jakims kursie.
Ja osobiscie nie bardzo lubie Euro Plus a juz zupelnie nie wiem jak mozna uczyc sie bedac poczatkujacym z Tell me more" ...choc jako program wspomagajacy jest calkiem fajna zabawa. Ale ceny tych programow moim zdaniem nie odzwierciedlaja ich przydatnosci w nauce...
Ale wybrac musisz sam, bo od ciebie zalezy jaki sposob nauki ci odpowiada.
czesc

ja ucze sie z programu Profesor Klaus - Slownictwo oraz z drugiej czesci Gramatyka. Programy sa bardzo przydatne, duze efekty widze gdy systematycznie wykonuje powtorki. Supermemo w wersji niemieckiej nie znam a EuroPuls+ jest strasznie drogi.

Pozdrawiam
Wojtek
tylko Prof. to bardzo dobry program i tani reszte a juz szczegolnie euro + o ...... ah nie napisze. prof zawiera super memo bo super memo to inteligenty system powtorek
czyli te kursy dla laika a jesli ktos jest na poziomie srednio-zaawansowanym co polecacie ?:) uzywal ktos jakis programow ?:>
chodzi mi o powtorke przed matura rozszezona z niem no przed egzaminami na filologie :)
zobacz Klaus - Gramatyka lub Klaus Rozumienie ze słuchu
zapowiadaja tez SuperMemo dla zaawansowanych

Wojtek
Super memo cdla zaawansowanych juz sie pojawilo mozna je juz kupic na stronie supermemo....
prof zawiera super memo bo super memo
>to inteligenty system powtorek

Nieprawda. Prof. Klaus to bardzo dobry program, ale jego system powtórek niestety jest gorszy od tego w Supermemo.
gorszy?
w praktyce efekty sa rownie doskonale.

Jedrek
>gorszy?
>w praktyce efekty sa rownie doskonale.
>
>Jedrek

Każdy ma na ten temat wlasne zdanie, ja nie chce zmuszac nikogo do zmieniania swoich przekonań.
Sądzę jednak, że system powtórek SuperMemo jest lepszy od tego w Prof. Klausie.
Witam. Godnym polecenia jest "tell me more v7.0 Pierwsze kroki" Ja ucze się z niego. Polecam go dla początkujacych.
Obecnie używam kilku różnych programów do nauki języków obcych i gdybym miała wybrać jeden jedyny program to byłby to zapewne EURO+. Program oferuje klasyczną formę nauki rozwijającą umiejętność komunikacji, stopniowo wzbogacającą słownictwo i poszerzającą znajomość gramatyki. W kursie znajdziemy ciekawe scenki, dialogi, interesujące ćwiczenia i co może nie jest najważniejsze - atrakcyjną oprawę graficzną. Tell me More zdecydowanie kładzie nacisk na komunikację a nauka słownictwa, oraz szczególnie gramatyki odgrywają tu marginalną rolę. Z tego względu Tell ME MORE polecam jako uzupełnienie [zarówno PAKIET KURSU, jak i pakiet komunikacyjny TALK TO ME"]. Niestety moim zdaniem TELL ME MORE Początkujący nie nadaje się dla "początkujących". Jak już ktoś napisał - aby pracować z tym kursem trzeba już coś umieć. Jeżeli zupełnie początkujący będzie próbował pracować z TEll me MORE, to taka nauka może być wyjątkowo demobilizująca i nużąca..... . SERia Z "Profesorem" to świetne uzupełnienie [szczególnie jeżeli chodzi o naukę słówek]. Nowa oprawa graficzna [przepraszam ale to dla mnie ważne, chociaż nie najważniejsze] i spora baz słownictwa + gry językowe + system powtórek + możliwość uzupełniania bazy własnymi słówkami to to co tygrysy lubią najbardziej. jest to dużo wygodniejsza i myślę, że efektywniejsza forma nauki niż tzw. karteczki [ale te też mają swoje zalety - czy ktoś próbował pracować z Profesorem Pedro w tramwaju?].
No i wreszcie SUPERMEMO......jeżeli chodzi o przydatność do nauki słownictwa to muszę przyznać, że jestem zachwycona [SUPERMEMO do nauki słownictwa angielskiego-]. Forma jednak jest dosyć uboga. Nie wiem jak wygląd kurs do niemieckiego ale ESPAnoL para Ti prezentuje się na tle w/w programów dosyć mizernie. ......... .
Dla osób, które lubią ciekawą oprawę graficzną, zabawne dialogi i scenki/Video polecam EuRO PLUS ROZMóWKI - kupiłam ostatnio i jestem oszołomiona jakością i starannością wydania tego kursu!!!!! Cena jest przystępna [chyba 99zł ale na Allegro można kupić taniej]. Myślę, że jest to kurs wzorcowy dla innych wydawców. W podobnej formie chciałabym się uczyć innych języków!!! Prawdziwa rewelacja..........

Ostatecznie niestety trzeba brać pod uwagę cenę! EURO PLuS jest drogi [w wersji pełnej] ale moim zdaniem zdecydowanie najlepszy z kursów w Polsce dostępnych. Tell me More jest zdecydowanie za drogi i początkującym - początkującym nie polecam. ......
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe