Obecnie używam kilku różnych programów do nauki języków obcych i gdybym miała wybrać jeden jedyny program to byłby to zapewne EURO+. Program oferuje klasyczną formę nauki rozwijającą umiejętność komunikacji, stopniowo wzbogacającą słownictwo i poszerzającą znajomość gramatyki. W kursie znajdziemy ciekawe scenki, dialogi, interesujące ćwiczenia i co może nie jest najważniejsze - atrakcyjną oprawę graficzną. Tell me More zdecydowanie kładzie nacisk na komunikację a nauka słownictwa, oraz szczególnie gramatyki odgrywają tu marginalną rolę. Z tego względu Tell ME MORE polecam jako uzupełnienie [zarówno PAKIET KURSU, jak i pakiet komunikacyjny TALK TO ME"]. Niestety moim zdaniem TELL ME MORE Początkujący nie nadaje się dla "początkujących". Jak już ktoś napisał - aby pracować z tym kursem trzeba już coś umieć. Jeżeli zupełnie początkujący będzie próbował pracować z TEll me MORE, to taka nauka może być wyjątkowo demobilizująca i nużąca..... . SERia Z "Profesorem" to świetne uzupełnienie [szczególnie jeżeli chodzi o naukę słówek]. Nowa oprawa graficzna [przepraszam ale to dla mnie ważne, chociaż nie najważniejsze] i spora baz słownictwa + gry językowe + system powtórek + możliwość uzupełniania bazy własnymi słówkami to to co tygrysy lubią najbardziej. jest to dużo wygodniejsza i myślę, że efektywniejsza forma nauki niż tzw. karteczki [ale te też mają swoje zalety - czy ktoś próbował pracować z Profesorem Pedro w tramwaju?].
No i wreszcie SUPERMEMO......jeżeli chodzi o przydatność do nauki słownictwa to muszę przyznać, że jestem zachwycona [SUPERMEMO do nauki słownictwa angielskiego-]. Forma jednak jest dosyć uboga. Nie wiem jak wygląd kurs do niemieckiego ale ESPAnoL para Ti prezentuje się na tle w/w programów dosyć mizernie. ......... .
Dla osób, które lubią ciekawą oprawę graficzną, zabawne dialogi i scenki/Video polecam EuRO PLUS ROZMóWKI - kupiłam ostatnio i jestem oszołomiona jakością i starannością wydania tego kursu!!!!! Cena jest przystępna [chyba 99zł ale na Allegro można kupić taniej]. Myślę, że jest to kurs wzorcowy dla innych wydawców. W podobnej formie chciałabym się uczyć innych języków!!! Prawdziwa rewelacja..........
Ostatecznie niestety trzeba brać pod uwagę cenę! EURO PLuS jest drogi [w wersji pełnej] ale moim zdaniem zdecydowanie najlepszy z kursów w Polsce dostępnych. Tell me More jest zdecydowanie za drogi i początkującym - początkującym nie polecam. ......