nkjo w lesznie

Temat przeniesiony do archwium.
wiem,że był już jeden wątek na ten temat,ale dosyć stary,więc odświeżam.co sądzicie na temat nkjo w lesznie?czy to prawda,że ma dobrą renomę i wysoki poziom?za wszelkie informacje na temat wykładowców(jest się kogo bać?:P),poziomu,wymagań będę bardzo wdzięczna :) pozdrawiam.
wybierz obojętnie jakie kolegium, tylko nie to w lesznie. Nie popełniaj tego błedu!!! To nie szkoła tylko obóz koncentracyjny, gdzie wszycy utrudniaja zycie a człowiek traktowany jest jak śmieć, nie ma sie żadnych praw, bo jesteś tam zwykłym słuchaczem a nie studentem... Ogólna kaplica, z 1 roku ludzie uciekaja, jak narazie odeszło z własnej woli 20 osób z 52, juz niedlugo egzaminy, wiec wszystkich ciekawi ilu nas zostanie, poza tym większość chce sie przenosić, bo atmosfera tej szkoły, wymagania są nie do zniesienia, połowa mojej grupy jest na lekach uspokajających, zdarzyło sie tez tak, ze 2 miesiące temu po dziewczyne karetka przyjechała, bo ze stresu straciła przytomnośc i przez jakiś czas nie mogła jej odzyskać. Zastanów sie, czy chcesz sie w to bagno pchać. Ja największemu wrogowi tej szkoły nie życze i wiem, ze moja decyzja co do wyboru tego kolegium, jest najgorsza decyzja w moim zyciu....
Pozdrawiam :)
dziękuję za odpowiedź :) zawsze słyszałam o tym,że kolegium w lesznie jest bardzo wymagająca,na pewno jednak nie na tyle straszne,żeby ludzi do utratyzdrowia doprowadzać :/ słyszałam tylko o słynnym panu Z,że ludzi sytrać nieźle potrafi.ale z tego,co pisesz,rozumiem,że nie on jeden jst taki :) hmm,chyba jednak zdrowie mi miłe i kolegium sobie odpuszczę.
Widzę, że wiesz lepiej, z jakiego powodu ta dziewczyna o której Ty, Kiciczka piszesz, straciła przytomność. Zanim zaczniesz pisać podobne głupoty, to się zastanów. To po pierwsze. Po drugie, jak ktoś sobei nie potrafi dać rady, to odchodzi. A ta, która zemdlała się trzyma, więc nie wmówisz nikomu dziewczynko, że to ze stresu. Po trzecie, to Twój błąd, że wybrałas to kolegium. Nie trzeba było tego robić. Poza tym, poziom stawia wymagania, jeśli nie umiesz im sprostać, to cóż, w kadym razie to kolegium jest jednym z najlepszych w kraju i to wg kilku niezaleznych rankingów. Polecam to kolegium. Do wykładowców idzie się przyzwyczaić, a ten jeden pan, którego się tak wszyscy obawiają, wcale nie jest taki zły.
a ten jeden pan, którego się tak wszyscy
>obawiają, wcale nie jest taki zły.

jeżeli myślimy o tej samej osobie,to ja słyszałam same najgorsze rzeczy odnośnie atmosfery na zajęciach.wymagania bardzo wysokie,ale to zależy czy strach kogoś motywuje, czy stresuje.
Słyszałas, jak sama piszesz. Słyszałem też, że kosmici zaatakowali ziemię i że w Klewkach na Mazurach lądowali Talibowie. Poziom tu jest wysoki i to cholernie, jeśli boisz się nauki, to nawet nie myśl o studiach językowych. Atmosfera jest dobra, a negatywne opinie piszą Ci, którzy mają problemy lub zrezygnowali. I wszystko. Jeśli chodzi Ci o dr Zimniaka, to strach ma wielkie oczy. A jeśli o mgr Andrusiuka, to nikt nie powie o nim złego słowa.
a skad Ty mozesz wiedziec jaki jest dr Zimniak skoro nigdy nie miales z nim zajec??????przekonasz sie dopiero na drugim roku i nie rob tutaj wykladow na ten temat, bo nie mowi sie o rzeczach, o ktorych sie nie ma pojecia!!!!a jesli chodzi o moje ogolne zdanie na temat tego kolegium to jest negatywne;/wieksza uwaga kierowna jest na gramatyke, a nie na konwersacje!!!gdzie my sie mamy uczyc mowic?ludzie, ktorzy przyjechali po roku pobytu w Niemczech sami mowia, ze cofaja sie w tym kolegium! i nie zaprzeczysz, bo sama tam kiedys chodzilam!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie