Kto pojawi sie na egz wstepnym 8 lipca na AP??

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
Cześć, czy są tacy co składali podania na AP na niemiecki?? wpisujcie się
wlasnie mam po germanistyce na ap bo myslalam ze rekrutacja jest tak jak na wiekszosci kierunkach a mianowicie dopiero po otrzymaniu wynikow;/ troche dziwnie to zrobili, tak jakby kto pierwszy ten lepszy... czyli juz nie moge skladac na ten kierunek??
Ja się pojawię :>. Mam egzamin ustalony na 11, a Ty ? Nie wiem, czy to każdemu indywidulanie ustalali na konkretnę godzinę, czy poprostu zaczyna się od 11 i trzeba czekać na swoją kolej. Kiepsko widzę ten egzamin :/
nom niestety przegapiłaś.. podania można było składać do 20 czerwca:P ja mam wstępny 8 lipca o 12, a nie wiecie jak z ta kserokopia matury?? bo w wiadomości od komisji rekrutacyjnej dostałam, że trzeba dostarczyć ją najpóźniej w dniu egzaminu pis (czyli chyba 7) i trzeba 2 razy jechac do KRK??
Witam:D Ja tez sie pojawie, ale 9 lipca o 8.oo....oj zobaczymy co to bedzie...szczerze to w ogole nie jestem przekonana do tych studiow....ale cos w zyciu trza robic:D pzdr:*
Też się nad tym zastanawiałam, ale później doczytałam gdzieś na stronie, że świadectwo nalezy donieść przed egzaminem praktycznym 8 lub 9, także ja zaniose 8 ;)
W ogóle to jak wam poszła matura ?
mogło być lepiej, a apropo do tego utworzylam osobny temat ;)
Ja zŁożyŁam podanie na Ap na Filologie germańską:)Też mam egzamin praktyczny 8 lipca i mam na godzine 9:00:) Tylko nie wiem czego się mam po tym egzaminie spodziewać:):)Może ktoś wie jak wyglądaŁ egzamin praktyczny w tamtym roku????Jak tak to barzdo zależy mi na tej informacji:):):)
Podobno najpierw dają Ci krótki tekst do przeczytania, a później przeprowadzana jest rozmowa na dowolny temat. Zazwyczaj wypytują o jakieś pierdoły, ale różnie to może być - zależy co komisji przyjdzie do głowy. Wszystko się okaże 8...
wiesz masz racje:)a Ty na którą masz ten egzamin?:)
na 11. U mnie niezbyt dobrze z mówieniem po niemiecku :/, dlatego się troche boje :/
wydaję mi się że każdy się trochę boi,el już przestaŁam się przejmować będzie co ma być:)
hej wszystkim :) na AP nie ma regoly, mozna znac niemiecki naprawde dobrze a sa tam wykladowcy ktorzy potrafia calkiem oblac ja tak mialam jak zdawalam tam i wkoncu studiowalam zaocznie. Jednego roku mialam egzamin ustny z pozniejszym moim wykladowca ktory ocenil moja znajomosc jezyka na 95/100ptk tylko ze wtedy nie dostalam sie na dzienne z braku miejsc a rok pozniej trafilam na pania ktora tez byla pozniej moim wykladowca na zaocznych i potrafila mnie calkiem oblac a pozniej jak przez nia wywalili mnie z uczelni to stwierdzila ze wogole nic nie umiem :D:D zycze wam powodzenia niektorzy sa naprawde wporzadku mili i sympatyczni a niektorzy do odszczalu takze na tym wstepnym duzo zalezy od tego kto bedzie w komisji :)
a kiedy są wyniki z tego egzaminu ? Bezpośrednio po nim ?
no to Donusiu pocieszyłaś mnie ;((
a mam jeszcze jedno pytanie:jak się ubrać na ten egzamin praktyczny?Myślę ,ż eelegancko,ale już we koncu sama nie wiem...
übersetzerin:

A ja się serdecznie uśmiałam czytając post Donusi. Tak prawdę powiedziawszy to nie mogę znaleźć motywu przewodniego jej myśli i nie wiem czy skończyła te studia, czy też nie. Szczerze mówiąc nie będę się starała zgłębiać tajniki tej zawiłej (dla mnie) mowy ;)

dziewczyny nie bójcie się tak bardzo, najważniejsze to być pewnym siebie (chociaż odrobinę) i iść z podniesioną głową (w głowie troszeczkę wiedzy by się przydało :P
Poza tym jestem pewna, że się wam uda, szczerze wam tego życzę i trzymam kciuki :)
dzięki za wsparcie:):)i w zupełności się z oba zgadzam o do Danusi:)
Zdawałam maturę w 2006 roku, niemiecki oczywiście na poziomie rozszerzonym. Studiuje już jeden kierunek, w tym roku złożyłam papiery na AP na germanistykę. Z tego co przeczytałam na stronie dotyczącej rekrutacji, kandydaci z nową maturą mieli pisać tylko test predyspozycji językowych, egzamin ustny miał obowiązywać tylko osoby ze "starą maturą". Tymczasem dostałam informację, o terminie egzaminu ustnego. Bardzo proszę, wyjaśnijcie mi to. Czy ja czegoś nie doczytałam, czy po prostu nagle zmieniły się zasady rekrutacji.
masz racje powinnaś mieć tylko pisemny i praktyczny
jak to ?! to my też mamy pisać ten egzamin pisemny ?!?! kiedy on w ogóle jest ?
Karolina a co do Twojego pytania, to niestety ci co zdają nową maturę tez mają egzamin ustny, a raczej jest to rozmowa kwalifikacyjna ( musisz przeczytać jakiś krótki artykuł itp. a następnie komisja przeprowadza z Tobą rozmowę na dowolny temat..). A ten pisemny to przypadkiem nie dotyczy tylko tych co zdają stara mature ?
No, nie straszcie mnie, na stronie AP jest: Kryteria przyjęć
"nowa matura" wynik egzaminu maturalnego z języka niemieckiego
(poziom rozszerzony - część pisemna)
oraz
egzamin praktyczny sprawdzający dyspozycje fonetyczne i kompetencje komunikacyjne. Nie ma mowy o egzaminie pisemnym.
pisemny dotyczy tych co zdawali stara mature, a Paulino mam pytanie, zlozylas juz kserokopie swiadectwa maturalnego?? bo ja sie zastanawiam czy trzeba ją już składac czy mozna w dniu egzaminu ustnego..
Ja złoże w dniu egzaminu, bezsensu tak dwa razy jeździć.. Składacie gdzies jeszcze dokumenty poza Krakowem ?
Ja składam jeszcze do Rezszowa na Uniwersytet Rzeszowski i do Sącza do PWSZ:)
O :) Ja też składam do Rzeszowa, orientujesz się może ile tam było w zeszlym roku osób na miejsce ?
mie wiem ,nie orientuję się za bardzo:)
ja złożyłam na UJ i awaryjnie do Tarnowa składam, ale i tak marze cały czas o Tarnowie ;)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie