jak wam poszedl niemiecki na maturze??

Temat przeniesiony do archwium.
HEj ;) jak wam poszedl niemiecki i gdzie sie wybieracie na studia ??:>
Hej;) ja się wybieram na germanistyke, chyba podobnie jak Ty?;) niemiecki rozszerzony ustny - 90%, pisemny - 96% a jak Tobie poszło? pozdrawiam =)
ja się wybieram na germanistykę, jednak ja miałam troche słabiej, z pisemnego mam 84% a z ustnego 95%, a na jakie uczelnie składasz?? aa i gratulacje świetnego wyniku;)
to są jeszcze jednak ludzie w młodym wieku którzy lubią niemiecki :D bo ja jestem prawdziwym ewenementem :P Maturę mam za rok a już się boje :(
No ja też Ci gratuluje bardzo dobrego wyniku:):) Ja składam do Wrocławia, Poznania, Zielonej Góry, ale już sama nie wiem gdzie naprawdę chcę iść,bo różne opinie słyszę o tych uczelniach i wkońcu nie wiem którą uczelnie najlepiej wybrać. A Ty gdzie się wybierasz?
ustna 100, pisemna 98 ;p a wybieram się na budownictwo ;)
i dobrze, mniejsza konkurencja będzie za rok :PP
tak, tak, też się cieszę, że nie idziecie na budownictwo - zapewniacie mi dzięki temu lepszą przyszłość, bo inżynierów brakuje ;)
ja dopiero za rok, może do tego czasu mi się odmieni :)))
ciężka robota ;)
do "maturzystki" ;) ja składam na UJ i AP w Krakowie, trzecia uczelnia to się jeszcze zastanawiam, zobaczymy co z tego wyjdzie ;) ale jak widze takie wyniki ponad 90% to trace nadzieje na Kraków :(
a jak polski? tez się liczy x 1.5 (niemiecki x 3) oczywiście na UJ,
chyba z wynikiami 56% pol 96% niem ma się jakieś szanse?
chyba z wynikiami 56% pol 96% niem ma się jakieś szanse?
Głowa do góry, ktoś komu matura nie poszła nie będzie się przecież chwalił:P
jestem pewna,że masz większe szanse ode mnie na UJ gdyż miałam nieco niższe wyniki z matury, pol tylko 50% a niem jak już pisałam 84%, ale i tak składam, najwyżej kase strace
jak patrzę na wasze wyniki z rozrzeszonego niemca to tracę nadzieję:(:(:(
U mnie niemiecki ustny rozsz 100%, a pisemny rozsz 97% :)
a gdzie się wybierasz?
ja tez zdaje za rok maturę:niem rozszrz nad polskim sie zastanwiam... jak mysliscie lepsza podstawa czy rozszerzenie? w ogole te wasze wyniki z rozszerzonego.. jak wy to zrobiliscie? ale tak szczerze długo przygotowywaliscie sie do matury? moze jakies rady:)na co szczególnie zwrocić uwagę?
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia