potrzebuję info od osoby z NKJO !!!!! PISAć

Temat przeniesiony do archwium.
hej ... potrzebuje kilku infor od osoby, która studiuje w NKJO jakimkolwiek. Chodzi mi o egzaminy wstepne do nkjo. ten do którego chce isc ma egzaminy wstepne we wrzesniu, kiedy to inne uczelnie maja listy przyjetych ogloszone .... co z ludzmi, ktorzy nie zdadza egzaminu wstepnego do kolegium .... pozostaja na lodzie?? przeciez we wrzesniu nie ma innej mozliwosci by np studiowac na innym uniwerku?? prosze o pomoc ... z gory dziekuje i pozdrawiam;)
halooooo! jakakolwiek osoba z NKJO niech cos napisze ..... bo ide w tym roku na studia i albo Uł albo NKJO - prosze o podpowiedzzzz !!!! wazne

z gory dziekiii ;)
hej ja w tym roku skonczylam Nkjo:) i powiem Ci ze jezeli jestes dobra z jezyka to nie ma problemu... nie martw sie bo na lodzie nie zostaniesz.
wiec glowa do gory :)i trzeba byc bardzo slabym zeby nie zdac.
i polecam NKJO bo to suuuper doswiadczenie
hej
dzieki za odpowiedz ... mam nadzieje ze na lodzie nie zostane ... wlasnie sie zastanawiam nad NKJO a uniwerkiem ale mysle ze NkJO to fajne rozwiazanie. moglabys mi napisac jak wyglada nauka w NKJO, czy to prawda ze spr obecnosc, sa kartkowki jak w LO??

a i jeszcze czy egzaminy wstepne sa na poziomie matury roz czy wyzszy poziom?

pozdrawiam;)
PONAWIAM PYTANIE!!!
hej

nio kartkowek i spr nie ma:) hihi sa kolokwia ale zawsze zapowiedziane:)
ale same plusy bo wykladowcy robia np 2 kolokwia zeby pozniej studenci nie musieli miec tyle materialu do nauki na koniec semestru :)
a lista obecnosci jest ale nie zawsze:)
a egzamin wstepny u mnie byl taki
dostalam obrazek okladke z gazety SPIEGEL i musialam opisac co tam jest:)
ja zdawalam mature niemiecka bo bylam w klasie bilingualnej wiec dla mnie to bylo calkiem proste:)
dziękuje za informacje ... hmmm opisac okladke spiegela to cos takiego jak ustna matura z niemca rozszerzona .... moze nie bedzie tak zle .... bo fjanie by bylo dostac sie do NKJO .... tylko ja zaluje tego ze rekrutacja tam jest we wrzesniu ... no ale moze uda mi sie tam dostac.

pozdrawiam;)
a jaka mature zdawalas??
[email] napisz do mnie to wiecej Ci powiem i pomoge jak juz bedziesz studentka NKJO:)
oki napisze do ciebie na poczte ;)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe