Germanistyka albo Japanologie

Temat przeniesiony do archwium.
jak widac jestem nowy.

ok przechodze do tematu, a wiec mam zamiar studiowac w DE , najprawdopodobniej Germanistyke albo Japanologie, z tego co wiem potrzebne jest mi DSH (niestety tego nie mam) ale zdalem Mature z rozszerzonym Niemieckim.

Moje pytania sa nastepujace:

1.Co potrzebuje zeby sie zarejestrowac w UNI?(Jakie papiery itd.)

2.Czy nadal jest mi potrzebne DSH?

3.Czy studjujac Germanistyke albo Japanologie bede mial stycznosc z matematyka (ktorej nie lubie)?

4.Czy wie ktos gdzie sa fajne UNI w tych kierunkach?

Dziekuje za wasza pomoc

Pozdrawiam!!!
Hej :-)
Pewnie ktoś inny udzieli Ci odpowiedzi na Twoje pytania, ja chciałam tylko zaznaczyć, że kierunek, o którym piszesz to JapOnistyka albo JapOnologia.
Spoko fajnie ze sie martwisz ale ja napisalem to po Niemiecku :P
hehe, zakręciłam się, nie zauważyłam, że napisałeś w dwóch językach ;-) stąd moja pomyłka.
Spoko :)

A ty wiesz jakie swiadectwa(papierki) sa mi potrzebne Für einschreiben?
niestety nie wiem, ale tutaj zagląda wiele osób, więc na pewno ktoś Ci udzieli bliższych informacji. Możesz też poszukać w archiwum podobnych tematów.
hmmm... najlepiej jakbys sie zarejestrowal na taka specjalna strone, na ktorej rejestruja sie wszyscy obcokrajowcy chcacy studiowac w niemczech. ale nie pamietam jaka to, jak sobie przypomne, to ci podesle :) ja tez sie wybieram na cos takiego, tylko, ze bede miec niemiecka mature no i tym samym 100 problemow z glowy ;) a do jakiego miasta chcesz isc?
>1.Co potrzebuje zeby sie zarejestrowac w UNI?(Jakie papiery itd.)
ten temat był już 100 razy na temat, ale i tak najlepiej zobacz na stronie uniwersytetu, na który chcesz składać papiery - to nie jest tak, że każdy wymaga tego samego.

>2.Czy nadal jest mi potrzebne DSH?
Abolutnie tak. To, że zdawałaś maturę rozszerzoną upoważnie Cię po prostu do pisania DSH - wiem, że w tym przypadku Cię nie pociszyłem ;-)

>3.Czy studjujac Germanistyke albo Japanologie bede mial stycznosc z
>matematyka (ktorej nie lubie)?
Nie wiem. Znam osoby, które studiowały kierunku humanistyczne, jak biologia i matematykę miały...

>4.Czy wie ktos gdzie sa fajne UNI w tych kierunkach?
zdefinuj "fajne" ;)

więcej informacji? to forum i ten dział jest skarbnicą wiedzy na ten temat ;)
nigdy nie mów "wszyscy":p ja się nigdzie nie rejestrowałem, gdzie się "wszyscy" rejestrują:p

jedyny problem mniej mając niemieckieką maturę jest taki, że nie trzeba tłumaczyć świadectwa i mieć papierka o znajomości języka - poza tym cała rekruatacja odbywa się dla Polaków na takich samych zasadach jak dla Niemców ;) Problemów nie ma żadnych ;)
* >ten temat był już 100 razy na forum
ok Maciek i tak wielkie dzieki za odpisanie, troche ciekawostek juz tu znalazlem.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego