Próbne matury 2009 a ambicje na studia !!

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem tegoroczną maturzystką:) zdaje niemiecki na poziomie rozszerzonym. Matury próbne nie poszły mi najlepiej (55 %) mimo to nie poddaje się i pełną parą przygotowywuje się do własciwej matury w maju:) Liczę na wyższy wynik:p Bardzo chciałabym studiować na UJ filologię germańską bądź szwedzką. Bardzo proszę piszcie wasze wyniki z matur próbnych i na jakie studia zamierzacie składać papiery:) jeśli ktoś się orientuje od ilu % w tamtym roku przyjmowali na ww kierunki byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie informacje:) Przyszli germaniścii łączmy się ;-D
hejka:)
ja podobnie jak ty zdaje mature w tym roku i chcialabym studiowac germanistyke na UJ. chociaz zastanawiam sie jeszcze nad uniwersytetem warszawskim:) na maturze probnej mialam 88% tez wlasnie jestem ciekawa ile % trzeba miec zeby sie dostac ale nikt nie chce tego napisac nigdzie :D
Ja też planuję iść na germanistykę, z tym, że nie mam pojęcia gdzie mam szansę się dostać, z rozszerzonej próbnej miałam 91%, ale polski poszedł mi marnie (48% ;/)
Poza tym jakoś nie kieruję się tym wynikkiem, bo odnoszę wrażenie, że ta próbna była prosta- a gramatyka to już w ogóle żart był. Spodziewam się, że po oficjalnej wynik będę miała o wiele słabszy ;/

Znacie może progi na germanistykę?
Jeśli taki wynik powtórzysz lub go podwyższysz to masz 100% że się dostaniesz na Uj , niemiecki liczy sie razy 3 a polski razy 1.
Paula to zależy od siły przeciwników - ale znam przypadki że z 87% się dostawali, oczywiście z niemieckiego.........
a wiesz może jak jest z innymi uczelniami? nie chodzi mi nawet o renomę, czy opinię - chcę trafić gdzieś, gdzie naprawdę będę mogła zdobyć dobre wykształcenie.
Interesuje mnie uniwersytet w Poznaniu i Łodzi, jak również w Opolu.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia