jak to jest? pomocy Studenci w Niemczech ;-)

Temat przeniesiony do archwium.
Wybieram sie na Freie Uni w Berlinie (MASTERSTUDIUM), wiem juz jaki Hauptfach, dokumenty zebrane, ale zostaje kwestia Nebenfach (-: Studiowalam w Polsce i nie jestem w stanie sobie tego niemieckiego systemu wyobrazić. Ile wybrailiscie sobie tych Nebenfach? W podaniu jest miejsce na 1 Hautfach i 2 Nebenfach, a jesli ja chce tlyko jeden Nebenfach to co ? Nie wierze że każdy tam studiuje głowny kierunek i 2, a nawet 3 dodatkowe. Ja mysle ze mi 1 dodatkowy w zupełnisci wystarczy;-)
Jakieś rady? Co studiowaliście jako Nebenfach, ile kierunkow ? dawaliście radę? ;-) To od was zależalo ile macie Nebenfach ? Z góry dzieki!
zależy co chcesz studiować - wszystko na pewno jest napisane na stronie uczelni, albo najlepiej wysłać im maila - odpowiedź dostaniesz na pewno.

Co do Nebenfächer, to tak jak powiedziałem - zależy co chcesz studiować, może się okazać, że żadnego Nebenfach nie potrzebujesz, może być, że musisz coś dobrać, zależy od kierunku

ja nie mam żadnego Nebenfach ;-)
wlasnie szukam na stronie Freie i nie ma nic, nie wiem czy ja nie umiem tego szukac (-:
jak nic nie ma to zadzwon na Uni.
Ja zanim zlozylam papiery bylam na Uni na Sprechstunde na Beratung für ausländische Studienbewerber.
Ja musialam robic 2 Haputfach-y albo 1 Hauptfach i 2 Nebenfach-y!
Nie wiem jak jest teraz, bo ja studiowalam jeszcze na magistra

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia