przeniesienie (na UP)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

koniecznie chcialabym studiować germanistykę na UP, najchętniej od pierwszego roku (żeby nie mieć braków ;)).

Zaczynam inną filologię na UP i marzy mi się ITS...czy można go dotać będąć na pierwszym roku obydwu kierunków?

Nie skladalam w tym roku na germanistykę na UP, ale jeśli zaliczę "kampanię wrześniową" to będę miala zaliczony pierwszy rok w NKJO przy UJ na kier. "j.niem z j.ang." . Czy jest jakaś możliwość przeniesienia się z NKJO UJ na U.Pedag. otrzymując jednocześnie ITS ?

To bylaby wymarzona sytuacja...w razie jakbym zdala wszystkie wrześniowe egzaminy a do tego otrzymala ITS moglabym studiować na drugim roku czy mialabym także możliwość pójścia na pierwszy? (wolalabym...). I czy możliwe byloby przepisanie niekótrych przedmiotów?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi !!!! :)
Najlepiej pytaj w sekretariacie o takie rzeczy. Obawiam sie jednak, ze NKJO a uniwersytet to calkiem dwie rozne rzeczy - typy szkol do siebie nie pasuja. NKJO nie jest uczelnia :-( Ale probuj!
Witajcie!!
Byłam w podobnej sytuacji rok temu. Niestety na Up powiedzieli mi że nie ma możliwości przeniesienia się z NKJO UJ na UP.. na 2 rok. Musiałam składać papiery na 1 rok. Pozdrawiam
ja byłam dokładnie w takiej samej sytuacji, ale odmówili mi ponieważ germanistyka na NKJO jest zbyt różna od germanistyki na UP. Ale jeśli tak bardzo chcesz studiować germanistykę na UP to możesz za rok składać :-) cze go przecież się nie robi dla marzeń :-) ja obecnie studuje germanistyke na innej uczelni i za rok zamierzam składać na UP, przez ten rok utwale jeszcze sobie przynajmniej dojcza i za rok przynajmniej będę już miała trochę łatwiej. ;-)
Inna mozliwosc to studia niestacjonarne na UP. Nabor wlasnie sie zaczyna. Potem mozna probowac sie przeniesc. Lub za rok na stacjonarne startowac.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego