herta mueller !!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,
chciałam się dowiedzieć, czy pisał ktoś może z Was pracę magisterską o tegorocznej laureatce literackiej Nagrody nobla Hercie Müller?
Bo ja mam taki zamiar :)
Wiecie może gdzie można znależć duzo szczegółowych informacji o jej biografii i twórczości?
Byłabym nardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc :)
Z góry dzieki,ü
materiałów już obecnie jest zatrzęsienie, a będzie ich teraz lawinowo przybywać; podstawowym orientacyjnym punktem wyjścia jest http://de.wikipedia.org/wiki/Herta_Müller - jak na zaledwie "zwykłą" pracę magisterską jest tam pod dostatkiem odnośników biograficznych, bibliograficznych i linków zewnętrznych; teraz będzie w Niemczech sporo wieczorów autorskich itp. spotkań, więc warto na coś takiego pojechać i pozadawać jej sporo pytań (zabierz koniecznie dyktafon ze sobą - potem zrobisz transkrypcję i dołączysz do pracy magisterskiej w całości lub fragmentarycznie); na bieżąco googlaj także na ten temat i przeglądaj nowości wydawnicze w bieżącej prasie literackiej/germanistycznej oraz na amazon.de - praca fajna i wdzięczna; nie będzie problemu napisać, ale wyjazd do Niemiec i poszperanie w prawdziwych bibliotekach na prawdziwych niemieckich germanistykach mogłoby się faktycznie przydać
>Wiecie może gdzie można znależć duzo szczegółowych informacji o jej
>biografii i twórczości?
przypuszczam, że w bibliotece... a dokładniej w ksiązkach ;-)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie