Mag. uzup. po najmniejszej linii oporu na południu

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, może ktoś byłby w stanie mi podpowiedzieć gdzie w najłatwiejszy sposób zrobić magisterskie uzupełniające zaocznie na południu Polski. Mogą być prywatne lub państwowe - cena czesnego nieważna. NKJO skończyłem ok. 10 lat temu, wtedy też poszedłem na uzupełniające do Sosnowca, zrobiłem wszytkie egzaminy ale tworzenia pracy magisterskiej z tamtym promotorem nie mogłem przejść taki koszmar. Podobnie mieli inni z mojej grupy - tylko część z nich sie obroniła. Teraz po kilku latach postanowiłem zrobić magistra zaocznie, ale w związku z tym że mam rodzinę, pracę i mało czasu, szukam uczelni gdzie zrobię tego magistra w miare łatwy sposób, tzn. nie będzie chorej atmosfery jak na UŚ w Sosnowcu, a wykładowcy nie będą mieli pozjadanych wszystkich rozumów. Gdzieś, gdzie nie będzie z wszystkim problemów. Macie jakieś sugestie?
Mysle, ze najlatwiej bedzie Ci zaocznie na UJ! Wbrew pozorom i streotypom latwo tam zrobic magisterke. Poza tym bedziesz mial prestiz. A zajecia sa ponoc co dwa tygodnie. Niekiedy wypadaja, wiec wychodzi raz w miesiacu od czasu do czasu. Duzo czytac nie bedziesz, a promotorzy raczej pomagaja w pisaniu, wiec powinno byc OK. O kase pytaj w sekretarciacie. Pzdr!
Dzięki za odpowiedź. Tu mnie zaskoczyłeś. Myślalem że łatwiej będzie na tych prywatnych uczelniach w Częstochowie jak AP czy ta lingwistyczna, albo na uni w Opolu. Ma ktoś jakieś doświadczenia też z tych uczelni?

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie