Freiburg

Temat przeniesiony do archwium.
hej:) przeglądałam forum, znalazłam wiele przydatnych informacji o interesujących mnie studiach w Niemczech i związanym z tym załatwianiem formalności, dlatego już o to nie pytam. Chciałabym studiować we Freiburgu (Badenia-Wirtembergia), może ktoś słyszał coś o tym mieście, uniwersytecie, ma jakieś doświadczenia, spostrzeżenia, którymi mógłby się podzielić.
ja tez tam bym chciala studiowac... no ale wszystkie info na stronie www.uni-freiburg.de podobno piekne miasto i fajny klimat studiow!
Heidelberg ma też klimat fajny:). może jest ktoś chętny na SS 2005/2006 :)?
Ja tam nawet bylam. Fakt miasto przepiekne, ale strasznie duzo chetnych z calego swiata. Moze brzmi to smieszne, bo w koncu to nie stolica jak Berlin, ale ostatnio (w zeszlym roku) byly ogromne problemy z akademikami i ludzie z roznych krajow Europy musieli placic krocie za hotele i schroniska, bo zanim wszystko doszlo do ladu potrwalo to troche. Aczkolwiek z mejscem zawsze bylo trudno. Dlatego trzeba zglosic sie po nie ok. pol roku wczesniej. Poza tym jest to drogie miasto, chociaz i to wzgledne;)
Freiburg to naprawde wspaniałe miasto. Ładne kamiennice, kulturalni ludzie itd,itp. Poza tym można naprawde miło spędzić czas (kina, teatry, kawiarnie, sklepy;) Na studich wiele Niemców (w większości spoza Freiburga), dużo osób z wymiany.....Polecam:)

»

Pomoc językowa