Germanistyka zaocznie

Temat przeniesiony do archwium.
Zastanawiam się nad zaoczną germanistyka, ale boję się, że sobie nie poradzę, skoro wszyscy straszą, ze dzienne to katorga. Myślicie ze zdanie studiów zaocznych (np. w Szczecinie) graniczy z cudem?
Co myślicie na ten temat?
pozdro
Niech ktos odpisze .. ;)
czesc.

ja rowniez planuje zaoczna germanistyke w szczecinie..slyszalam o jakiejs uczelni na mieszka I, ale tak po za tym nic o tym nie wiem... moze ty masz jakies lepsze informacje niz moje??
jaki trzeba zdac egzamin, i jak np.jestw sytuacji, kiedy ma sie juz dyplom poswiadczajacy zdanie egzaminu dsh w niemczech.. gdzie ja sie wogole moge czegokolwiek dowiedziec nie bedac w szczecinie??

z gory dzieki, papa
http://www.cb.szczecin.pl/
http://www.us.szc.pl/
ja sByszaBam tylko o tych szkolach, na tych stronach jest wsystko opisane wBacznie z rekrutacja.
Nie boisz sie studiow zaocznych?
Wszytsko zależy od chęci:)...studiuję germanistykę zaocznie..zjazdy sa po to żeby otzymywać materiały do wkuwania a prawdziwa nauka to zaczyna się w domu,wiadomo-najważniejsza jest systematyczność!
no ja jestem ciekawa czy ma sie w domu ta mobilizacje...
jakos ciezko mi ciezko wyobrazic sobie ten rodzaj nauki, tym bardziej, ze slyszalam, iz germanistyka jest b.b.bardzo trudna
Prosze mi powiedziec jakie sa egzaminy wstepne na zaoczne? i czy germanistyka zaoczna w szczecinie jest tylko na uniwersytecie w Colegium baltikum ktore nie ma najlepszej opinii
Germanistyka jest rowniez na Uniwersytecie Szczecinskim.
Na studia zaoczne jest rozmowa kwalifikacyjna
hi ja studiowalam germanistykę dziennie i .............. ŻYJĘ !!!!!!!Jest mnóstwo nauki jak to na studiach językowych , ważna jest systematyczność , samodzielna praca ponad wszystko !!!! Polecam !!!!! Zaoczni mają trochę okrojony materiał , a jeśli nie ma sie możliwości studiowania w Niemczech to lektorzy tego języka obecni na każdej uczelni ( powinni tam zawsze być!!!!!! ) tzw naitiv speaker są pomocni i tylko studenci dzienni mają doskonały dostęp do nich !!!! Radzę zastanowić się nad dłuższym pobytem w Niemczech , który przynosi niewymierne efekty !!!!! Pozdrawaim!!!!!!))))))))))) TOI , TOI , TOI ))))))))))))))))))))
czesc mam prosbe czy ktos z germanistow moze mi napisac czemu mel gibson dal tyul filmu passion .blagam hilfe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wypracowanko po niemiecku o paasion
MILKO24 nie wiem czy Ci pomoge bo ja sama nie wiem, chociaz ostatnio mi to ktos tlumaczyl ale napisze co pamietam
bo passion to pasja
pasja to leidenschaft
leidenschaft to namietnosc
a samo leiden to cierpiec
jakos to sie logicznie laczy ale nie wiem czy to dobry trop... ;)
Chciałabym studiować germanistykę zaocznie w Bielsku-Białej, ale nie wiem na jakiej uczelni.Kto zna jakąś dobra uczelnie? Odpiszcie!! BITTE SCHÖN!!!
Nie polecam germanistyki w Szczecinie, której sama jestem absolwentem.

Lektorzy, wykładowcy są bardzo słabi, ich wkład naukowy to przepisanie kilku prac magisterskich, aby dostać tytuł doktora, docenta. Wykładowcy to dzieci profesorów, znanych polityków i są bardzo słabi.

Po germanistyce to czeka ciebie tylko bezrobocie, ponieważ prywatne szkoły nie płacą wynagrodzeń, a państwowe szkoły potrzebują nauczyciela na 2 godziny tygodniowo, co daje ci zarobek ok. 70 zł brutto miesięczne. Za tą obłedną kwotę to na pewno będziesz bezdomna w przyszłości.

Życzę odrobinę rozsądku w doborze swoich studiów, w przeciwnym razie po studiach będziesz się przekwalifikowwywać tak jak ja aby mieć dobrze płatną pracę.

Język niemiecki używam teraz na lotnisku w Berlinie, i po co studiować germanistykę pięć lat. Lepiej od razu uczyć się angielskiego.
Witam, do tej pory studiowałam 2 lata dziennie język niemiecki w Kolegium Nauczycielskim potrzebuję się przenieść na 3 rok na studia zaoczne. Znacie jakąś uczelnie w Warszawie, która prowadzi zajęcia w trybie zaocznym ? Bardzo proszę o pomoc :)
Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa