gdzie w niemczech mozna studiowac germanistyke?

Temat przeniesiony do archwium.
gdzie w niemczech mozna studiowac germansityke??????????? Berlin, Hamburg??????????????
wejdz na strone www.goodle.de wpisz "germanistikstudium" czy tam "deutsch sprache studium" czy inne podobne i znajdziesz wszystko..a z tego co wiem to w Heidelbergu, Duesseldorfie i Essen chyba...a tak na marginesie ..czemu akurat germanistyka??nie wystarzy Ci ze wybierzesz studia w Niemczech??fascynacja niemieckim czy co??pozdr
ales mnie teraz zalamala, szczerze mowiac chcialam studiowac w Hannoverze weterynarie, ale chyba moja matura nie bedzie dobra, bo zdaje w tym roku z biologii rozszerzona, niem rozsz i polaka, wiec nie dam rady na weterynarrii, teraz wlasciwie sie zgubilam, no to co mi radzisz?
widze po nicku ze dopiero za rok masz maturke prawda??czy poslzas o rok szybciej sie nauczac??ogolnie etraz tymbardziej niewiem czemu chcesz isc na germanistyke do niemiec, na Twoim miejscy bym wybrala jakis inny kierunek bo niemeickiego i tak sie nauczyc perfekt jak bedziesz w Niemczech studiowac..jak interesuje Cie weterynaria to ich w tym kierunku...tylko wydaje mi sie ale nie wiem dokladnie, ze chyba nie ta czegos takiego ajk weterynaria..to chyba trzeba na medycyne isc...no a to jest juz troche duuuzo nauki..przynajmniej tu w polsce..chociz tam pewnie tez...niestey doradzic Ci nc nie umiem....pozdr
sorry za ta bzdurke co napisalam...weterynaria to cos totalnie innego niz medycyna...no i oczywiscie jest taki kierunek jak weterynaria...sorry jescze raz za maja niewiedze:P
nie nie szkodzi, zdaje w tym roku mature a rocznik jestem 86 :) jest cos takiego jak weterynaria ale nie mam wogole pojecia jakie kryteria trzeba spelniac zeby na jakiekolwiek sie studia dostac imysle ze nie poradzilabym sobie z niemieckim, ale moj pomysl na dzien dzisiejszy to : wyjechac jako au-paire co ty na to? doucze sie jezyka poznam miasto i w dodatku moze odrobinke zarobie na studia bo wiem ze nianki do dzieci niewiele zarabiaja papa pozdrawiam
mysle ze z jezykiem jest kazdemyu ciezko na poczatku ale pozniej juz jest ok (przynajmniej tak slyszalam) ja osobiscie rowniez w tym roku mam maturke i chce isc na studia do niemiec...myslalam tez o tym by teraz jechac na au-per albo na wolontariat( slyszalam ze jest ciekawie i jezyka mozna sie łatwo nauczyc) jesli sie niedostane do Niemiec...ale sama nie wiem, jeszcze zobacze, w sumie duzo uczelni w Polsce prowadzi wymiany miedzynarodowe.Na niektorych uczelniach niemieckich Jesli nie masz odpowiedniego certyfikatu to musisz tam zdawac DSH. Sa kursy przygotowawcze (chyba pol roku trwaja ale nei ejstem pewna)organizowane przez uczelnie i po nich zdjecz DSH..osobiscie slyszalam ze duzo daja. No ale nie wiem co Ci doradzic ale jak cos to pytaj i moze bede cos wiecej wiedziala, pozdrawiam
hm..... widzisz, teraz dowiedzialam sie ze na Viadrinie mozna studiowac germanistyke pod kulturoznastwem, i jest to polaczone z UAMem w jakis sposob w kazdym razie zadzwonie do poznania na uczelnie i popytam jak z ta germanistyka we Frankfurcie bo to jest plus ze blisko polski bym byla :) mysle ze po tym kierunku jest duzo mozliwosci od nauczania w szkole az po tlumacza przysieglego, tlumaczenie textoof prawniczych lub inne specjalizacje nie wiem zobacze, jednakze wyjazd jako au paireprzyspieszyl by mi nauke jezyka i chyba tak zrobie....... zobaczymy ;)
czy trzeba miec jakis specjalny certyfikat zeby studiowac w niemczech??i czy musza byc bardzo dobra wynki w maturze??prosze o odpowiedz:(i czy sa jakies studia turystyczne w poblizu dortmundu:(
Czesc karolina jak sie juz cos dowiesz czy gdzies w poblizu DO mozna studiowac turystyke do prosze napsiz mi bo wlsnie ja szukalam i nic nei znalazlam .. pozdr
Studiengang Abschluss
Angewandte Informatik (Ingenieurinformatik) Diplom
Angewandte Literatur- und Kulturwissenschaften Bachelor
Angewandte Literatur- und Kulturwissenschaften Master
Angewandte Sprachwissenschaften Bachelor
Angewandte Sprachwissenschaften Master
Architektur und Städtebau Diplom
Automation and Robotics/Processautomation Master
Bauingenieurwesen Diplom
Bilinguales Lernen Zusatzstudiengang
Bioingenieurwesen Diplom
Chemical Engineering Zusatzstudiengang
Chemie Bachelor
Chemie Master
Chemische Biologie Bachelor
Chemische Biologie Master
Chemieingenieurwesen Diplom
Datenanalyse und Datenmanagement Bachelor
Datenwissenschaft Master
Elektrotechnik Diplom
Erziehungswissenschaft Diplom
Frauenstudien Zusatzstudiengang
Graduate School of Production Engineering and Logistics Zusatzstudiengang
Graduiertenkolleg Physik der Elementarteilchen an Beschleunigern und im Universum Zusatzstudiengang
Industrial Design and Manufacturing IDM Zusatzstudiengang
Informatik Angewandte (Ingenieurinformatik) Diplom
Informatik Diplom
Informationstechnik Diplom
Journalistik Diplom
NEU! Lehramtsausbildung: gestufte Studiengänge
Bachelor und Master ab WS 05/06 Bachelor/Master
Logistik Diplom
Maschinenbau Diplom
Maschinenbau (Berufbildungsingenieur/in)
mit gleichzeitiger Qualifikation für das Lehramt für Berufkollegs Diplom und Staatsexamen
Mathematik Diplom
Medien- und Informationstechnologien in Erziehung, Unterricht und Bildung Zusatzstudiengang
Organisationspsychologie Zusatzstudiengang
Physik Diplom
ProDocLA Zusatzstudiengang
Raumplanung Diplom
Rehabilitationspädagogik Bachelor
Seniorenstudium Zusatzstudiengang
Sonderpädagogik Zusatzstudiengang
Soziale Gerontologie Zusatzstudiengang
Spatial Planning for Growing Economies (SPRING) Zusatzstudiengang
Statistik Diplom
Wirtschaftsingenieurwesen Diplom
Wirtschaftsmathematik Diplom
Wirtschaftswissenschaft Diplom
Wissenschaftsjournalismus Bachelor
w dortm macie prywatne szkoly gdzie mozna studiowac turystyke
http://www.ism-dortmund.de/de/content/sg_diplom_teh_aeb.php
http://www.studieren.de/details3.asp?id1=1044&id2=361&id3=7909&art=2
ale to kosztuje
zobaczcie na fachhochschule tam na bank cos jest

pozdr

odnoscie tiermedizin-czyli weterynarii ciekawa oferte ma lmu w monachium
Hallo efcia,
na tej stronce mozesz poczytac o Veterinärmedizin Hannover jest tez

http://www.pedigree.de/Pedigree/de-DE/Articles/Lifestyle/Berufe+rund+ums+Tier/Tierarzt.htm?Section=&GUID={52BA11C6-4FDA-40AE-8E17-4E9C8477C4A4}&HideHeader=true
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa