Germanistyka na AP w krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos studiuje język niemiecki na Akademii Pedagogicznej w Krakowie? byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie informacje o tym kierunku. z góry dziękuje.
Niektorzy twierdza, ze na jezyku niemieckim na AP jest przyjemniej niz na germanistyce na UJ, ale jak jest, to chyba najlepiej popytac sie wsrod studentow, no o ile jest ktos z Krakowa.
Na AP są tylko studia licencjackie na Germanistyce. Polecam Germanistykę UJ, która jest znana i ceniona przez pracodawców. Po jej ukończeniu (2004 rok) nie miałem żadnych trudności w znależieniu pracy. Na UJ jest z pewnością trudniej niż na AP, ale po ukończeniu UJ jest łatwiej (w ogóle). :)
AP znana jest z tego, ze ksztalci praktycznie, UJ to uczelnia ksztalcaca bardziej teoretycznie, czyli co kto woli, to wzbiera. Co do germanistyki na UJ to i tak wysiada w porownaniu do Poznania czy Wroclawia, tam jest po prostu lepsza kadra, zreszta wystarczy porownac informacje w internecie na ich wlasnych stronach internetowych.
e tam jak tylko CHCESZ to nauczysz sie wszędzie, niezależnie od kadry.Nawet jeśli na uj jest za mało praktyki to samemu można zaradzić wyjeżdzając do Niemiec np do pracy.
A prawda jest taka jak już wspomniał poprzednik ze papiery po uj licza sie wszędzie
Hmmm, ciekawe, ale dlaczego ma ktos sie ekstra uczyc jezyka poprzez dodatkowe zajecia czy wyjazdy jesli powinien mu to gwarantowac kierunek studiow, w tym przypadku germanistyka. UJ kladzie tak niewielki nacisk na praktyczna nauke??
No tak, powinien, ale nie wszędzie jest tak różowo.Poza tym ja tylko chcialam zwrócić uwagę na to że do opanowania języka potrzeba gł. chęci i zainteresowania, i dużo pracy.Chociaz bys sie znalazł na najlepszym kierunku, nic nie osiąniesz jeżeli sam nie bedziesz nad tym pracować. Tu trzeba więcej pracy na własną ręke a tam mniej, coś za coś.To nie moja wina :D to fakt.
Niestety na UJ rzeczywiście niewiele jest praktyki i mało wymian zagranicznYch, tak słyszałam, ale naprawde wystarczą dobre chęci zeby to nadrobić, jestem przekonana o tym.
jeśli chcecie się dowiedzieć więcej o Germanistyce AP wystarczy zapytać na naszym forum.. www.germanap.fora.pl
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa