test na AP w krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
witam:) mam wielką prośbę do osób które zdawały na germanistykę na AP. Przede wszystkim chodzi mi o dyktando i rozumienie ze słuchu - na jakim są poziomie, jak wyglądają, a także jak wygląda egzamin ustny. będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje.
przyłączam się do pytania Kasi :)
Dlaczego nie poszukacie na ich stronach intertentowych, adres jest prosty: www.ap.krakow.pl, tam powinny byc informacje :)
jasne że szukamy:) ale niestety o doświadczeniach egzaminacyjnych nic nie zostało napisane, dlatego pytam na forum:) więc jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczna
jasne że szukamy:) ale niestety o doświadczeniach egzaminacyjnych nic nie zostało napisane, dlatego pytam na forum:)a więc jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczna
ja w tym roku zdaje, mam rozumiec ze tez jestes stara matura? zdawalam tam w zeszlym roku, dyktando w sumie nie jest takie tragiczne, gorzej ze sluchaniem, ale to zalezy jak sie trafi;) nie orientujesz sie moze jak robia to z nowymi i starymi maturami? tzn jak przeliczaja miejsca dla starych i dla nowych?
Zajrzyj na te strone, tam jest cos o testach:

http://www.deutschkenntnisse.prv.pl/

Pozdrawiam :-)
dziękuje Wam za odpowiedzi, każda informacja jest dla mnie niezwykle cenna. zastanawiałam sie czego oczekiwać od tego dyktanda ale jeśli jest w miare to sie ciesze.Też sie martwie w jaki sposób będę przeliczane wyniki ze starych i nowych matur, niestety nie mam pojęcia jak to wszystko sie odbywa, podobno na UJocie przeliczali punkty z testu i porównywali z wynikami nowej matury. co do sprawiedliwości tego postępowania to jakoś ciężko mi uwierzyć.
Mam jeszcze pytanie do Ciebie Reniffferko.jeśli mogłabyśmi napisać czy w tamtym roku też była taka forma testu jak dwa lata temu, tzn czy były tego typu zadania i czy na ustym pytają tego co jest w zagadanieniach, czy po prostu dostaje sie tekst i trzeba o nim potrafić opowiedzieć. dziękuje Ci za inofmacje. może spotkamy sie na egzaminie:) powodzenia. ja mam na imie kasia.pozdrawiam.
Ja zdawałam nową maturę, cienko mi poszło. Liczę, że na tym "egzaminie praktycznym" będzie lepiej. Problem w tym, że nie mam pojęcia jak on będzie wyglądał... Ktoś może wie?
Mam być w poniedziałek między 14 a 17...
a ja niestety nie wiem jeszcze kiedy mam ustny. dostałaś informacje o ustnym na swoim koncie na necie? :)
Tak, dostałam maila, na indywidualnym koncie też napisali. I z tego co wiem to każdy dostał........
może nie mam informacji na temat ustnego dlatego ze pisalam starą maturę. orientuje sie ktoś jak to jest?
To ja już nic nie rozumiem, znajoma ktora też ma starą maturę już dostała jak wszyscy (jak widac jednak nie wszyscy) zawiadomienie we wtorek...
dziękuje za odpowiedz. zadzwonie do nich i sie dowiem:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Studia językowe