viadrina - german & polish law

Temat przeniesiony do archwium.
wybiera sie ktos moze na german & polish law? ile osob przyjmuja i kiedy mniej wiecej wyniki rekrutacji? wiem ze w tamtym roku przyjeli wszytskich i sie dowiedzieli dopiero w polowie sierpnia;/ maaatko tyle czekania? mam tez pewne obawy co do domniemanego okrojonego programu prawa polskiego i ewentualnych problemach z pozniejsza aplikacja... z drugiej strony... ile jest absolwentow z dyplomem uniwersytet wroclawski, adama mickiewicza albo jagiellonki... na kazdym roku ksztalci sie 500 osob (dzienne, wieczorowe, zaoczne) i nie chce byc 501 osoba...
zachecam do wypowiadania sie nt viadriny!
witam!
zostałem przyjęty na ten właśnie kierunek. Również ciekawi mnie ile osób jest na roku itp. Zapisałem się na kurs DSH więc od 20 września będę na Viadrinie tam zamierzam sie wszystkiego dowedzieć i zdecydować czy chce tam studiowac, gdyz mam jeszcze wszystkie dokumenty zlozone na prawie w Polsce więć mam droge powrotu.

[email]
heheheh, naprawde nie sadze aby, po pierwsze przyjmowali wszystkich a po drugie abys dowiedzial sie jak wygladaja studia na viadrinie na kursie dsh!ja skonczylam juz pierwszy rok ekonomii, tez chodzilam na kurs dsh, trwa on 4 dni a piatego jest egzamin, prowadza go ludzie z lektoratu jezyka niemieckiego i nie maja zadnego pojecia o sprawach studenckich!kurs ten polega na technicznym przygotowaniu sie do egzaminu, a nie na uczeniu sie jezyka ,zobaczeniu jak egzamin wyglada, jak rozplanowac sobie czas, łopatą do głowy tam nie nakładają i nie wszyscy ktorzy zapisali sie na kurs ten egzamin zdaja!ale dsh nie jest trudny!wszystkiego o studiach studenci dowiaduja sie w pierwszym tygodniu pazdziernika bo wtedy jest Einfürungswoche dla nowych studentow i wszystko jest wyjasniane a pradziwe studia czyli zajecia zaczynaja sie 17 pazdziernika, do tego czasu jest totalny zastoj, wszyscy sa na urlopach, straszych studentow takze nie ma bo sa ferie letnie!mimo wszystko zycze powodzenia
Witam wszystkich :-). Dostałem się na Viadrinę, na wydział prawa polskiego i niemieckiego. Czekam na DSH, niestety spóźniłem się z zapisami na kursy przygotowawcze, ale sądząc z opinii na tym forum nie ma czego żałować. W poniedziałek jadę turystycznie do Berlina, chcę wpaść na Viadrinę. Moje gadu 5[tel]e-mail [email]
Hej zastanawiam sie czy nie zlozyc tam papierow w przyszlym roku. Na ich stronie pisze ze glownym kryterium byla srednia ocen z calego liceum? Jaka mieliscie srednia, ze sie dostaliscie, tak mniej wiecej?

« 

Egzaminy

»

Egzaminy