studiowac,ale gdzie?

Temat przeniesiony do archwium.
witam was kochani :)
co prawda mature mam za rok,ale jednak swiadomosc bycia juz w klasie maturalnej tuz po wakacjach napawa mnie niemalym strachem,bo co dalej? chce bardzo studiowac germanistyke,ale nie wiem za bardzo gdzie.Zastanawialam sie rowniez co lepsze: uniwerek czy kolegium? uni moze bardziej ambitniejsze,ale kolegium praktyczniejsze.W ogole to marza mi sie studia za granica,ale nie mam w ogole pojecia jaka jest rekrutacja i co nalezaloby zrobic?
pomocy? :)
chcialabym studiowac w nkjo we wrocku
czy ktos tam studiowal?ile trzeba miec pnktow?i czy polski tez sie liczy?
i matura ustna?ja mialam z niemca-podst.78 i rozszrz,56 a ustnego rozszrz,100
pomozcie!!!!!!!!!i gdzie mozna jeszcze germ, studiowac np, zaocznie?
NkJO w Poznaniu przyjmuje jeszcze na zaoczne...biorą pod uwagę niemiecki rozszerzony i rozmowe, która odbywa sie we wrzesniu...Pozdrawiam

podaje linka:http://www.staff.amu.edu.pl/~kjo/recrut.html
mnie bardziej by interesowaly studia dzienne :/
WSJO Poznan polecam...mozliwosc studiowania dziennie...jeden minus....PŁATNA!:(

www.wsjo.pl

www.wsjo.pl

www.wsjo.pl
dzienne i platne? nie....na to nie ide :)
no ja tez bede probowac dostac sie do nkjo we wrocku,gdyz niestety na UWr nie moglam startowac przez mature z rozszerzonego polskiego :/
dostaam sie juz do nkjo w opolu wiec juz mam gdzies miejsce zaklepane zreszta ja chce tylko pociagnac ten rok w jakims kolegium zeby nie stracic kontaktu z jezykiem,w styczniu poprawiam mature z polskiego i jak mi sie uda uzyskac wymagana ilosc pktow to za rok startuje na UWr :)
uczysz sie cos do egz wstepnego ?do tej rozmpwy kwalifikayjnej ?wiesz moze na czym ma ona polegac ??
pozdro!
Hej:)

W takim razie jesteśmy w podobnej sytuacji- ja również za rok zdaję maturę i też planuję zdawać na germanistykę. Jeśli będziesz zainteresowana 'przed'wczesną integracją ;) ... po prostu odpisz
Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne

»

Pomoc językowa