lehramt? ;)

Temat przeniesiony do archwium.
czy orientuje sie moze ktos na temat lehramtu? chcialabym uczyc w szkole ale nle studia zrobilabym chetnie w niemczech tyleze nie wiem jaki istnieje tam poziom i czy mialabym potem problem gdybym wrocila do polski i chciala nauczac w polskiej szkole.....ach no i rekrutacja...jest ciezka???? moze jest ktos kto juz to studiowal albo jest w trakcie........ach i gdzie byscie mi proponowali????? mam na mysli ktory uniwersytet........wazna tez jest panujaca tam atmosfera czy ludzie sa spoko i wogole.....dzieki wszystkim za odpowiedzi....tak z gory ;););) pozdro
Skonczylam wlasnie studia w Niemczech. Z tego co sie orientuje obcokrajowcom nie wolno pracowac w polskich szkolach publicznych.Nie slyszalam zeby ktos z moich znajomych zdawal Staatsegzamen.Ale jesli masz zamiar wracac do Pl to chyba nie ma problemu, twoj dyplom w Niemczech powinien byc uznanay tzn nostryfikowany
dzieki Madzik :) za info
a moze ktos jeszcze moglby mi pomoc? czy wogole warto?? jesli i tak chce do polski potem wrocic i problem jak juz w studiowac niemczech to gdzie?!?!?! i jak wogole wagladaja tam te studia czy maja bardzo wysoki poziom???
czy naprawde nikt nic nie wie?
no prosze was!!!! chociaz moze nie powinnam naciskac moze serio nikt nie jest w stanie odpowiedziec mi na pytania..........doradzic...............
ehhhhhhhhhhh i znowu nic :(
ale czego chcesz wlasciwie uczyc? jaki kierunek studiow wybrac?
chcialabym nauczac w gimnazjum matematyki, chemii badz tez geografii....
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa