Bamberg, Hamburg, Monachium czy Rostock?

Temat przeniesiony do archwium.
hej. Chce wyjechac na Erasmusa do Niemiec troche postiudiowac :) i mam do wyboru Bamberg, amburg, Monachium i Rostock... Mozecie midoradzic, gdzie jest najlepiej??
Hamburg i Monachium sa super
hey,a co zamierzasz studiowac? bo to od tego tez powinien zalezec po czesci wybor uczelni.jesli chodzi o miasto i ludzi to polecam monchium.pozniej Hamburg, Bamberg i Rostock, w tej wlasnie kolejnosci.
mam kolezanke, ktora studiuje w bambergu.ja studiuje w norymberdze, a od SS2006 przenosze sie do monachium.jak masz jakies pytania to pisz
[email]
dzieki za te informacje :) a jesli chodzi o kierunek studiow, to studiuje zarzadzanie, wiec w gre wchodzily tylko te miasta, ktore wymienilam... a jesli chodzi o koszty, to jak jest w Monachium w porownianiu z pozostalymi miejscowosciami? bo finanse graja u mnie duza role, niestety...
jak umiesz oszczedzac, to wyzyjesz w kazdym miescie. w kazdym miescie jest tanio, jak sie wie gdzie isc na zakupy
Hej, ja też chciałbym wyjechać na Erasmusa do Hamburga. Możesz mi napisać, dokąd ostatecznie wyjechałaś?
pozdrawiam
student UMK
MONACHIUM... Zakochasz sie w tym miescie... :) Polecam!
chce studiowac w niemczech ktore miasto wybrac: Dusseldorf,Frankfurtam Main, Hanover,Hamburg lub Rostock
Jestem obecnie au-pair w Hamburgu i sama chcialam rowniez sie dowiedziec ztoche o zutejszym uniwerku. Moja rodzina goszczaca go nie poleca, poziom nie jest zbyt dobry, mnostwo osob ktore tu mieszkaja decyduja sie na studia w innych,malych miasteczkach (np. Lüneburg albo jeszcze dalej ), tamtejsze uniwerki sa o wiele lepsze...
Temat przeniesiony do archwium.