lingwistyka stosowana

Temat przeniesiony do archwium.
ostatnio znalazłam bardzo interesujący kierunek, a mianowicie lingwistyka stosowana język niemiecki z j. rosyjskim, poprostu super. Dlatego chcialabym wiedziec gdzie mozna to studiowac ??? Bo ja narazie znalazłam wiadomości co do tego kierunku jedynie na na Uniwersytecie bydgoskim.
joł :) moze sie spotkamy :D

mozna w wawie - lingwistyka stosowana badz kjs

tylko w wawie trzeba znac obydwa jezyki i z obydwu zdawac mature.

ewentualnie poznan - rusycystyka z lingwistyka stosowana, lingwistyka stosowana, etnolingwistyka, jezykoznawstwo i informacja naukowa
"tylko w wawie trzeba znac obydwa jezyki i z obydwu zdawac mature."

- i to jest największy ból, żeby się tam dostać :P
UAM:

"W roku akad. 2006/2007 odbędzie się pierwsza rekrutacja na nowo powołaną specjalność filologia rosyjska z lingwistyką stosowaną (dydaktyka języka niemieckiego). "

http://www.staff.amu.edu.pl/~ifros/
no Ty akurat nie musisz sie martwic :P
bardzo zainteresowalam sie lingwistyka stosowana ale rosyjskiego uczylabym sie od podstaw....w zwiazku z tym czy dalabym rade? moze nie chodzi mi konkretnie o mnie :D ale czy jest to kierunek dla wybitnie zdolnych??? uczenie sie dwoch jezykow na raz i to na studiach musi byc cholernie ciezkie... ci co wybieraja sie na ten kierunek moga co nieco napisac dlaczego chca to studiowac???? czy kieruje wami jedynie pasja??? z gory dzieki za odpowiedz
ja tez nigdy nie uczyłam sie rosyjskiego ale juz od dawna chciałam isc na germanke a pozniej na nauczyciela ale wiecie jakie sa dzisiejze czasynauczyciele musza sie dokształcac i obawiam sie ze sam niemiecki to za mało (nie tylko ja tak twierdze, moje nauczycielki tez mi to powtarzaja),dlatego przydało by sie cos jeszcze i myslalamzeby na drugim roku wziąść sobie drugi kierunek, a tutj trafiło się właściwie dwa w jednym tymbardziej ze zawsze chciałam uczyc sie jakiegos języka naszych wschodnich sąsiadow
ale na razie to tylko takie gadanie, bo matura za miesiąc, a ja mam wrażenie,ze nie umiem nic wiecej co na tej próbnej, mam nadzieje ze to tylko wrazenie i bedzie lepiej
Temat przeniesiony do archwium.