na ile trzeba mature by dostac sie na germ uj ??!!

Temat przeniesiony do archwium.
na ile mósiałbym napisać maturę z niemieckiego (R pis i ust) i polskiego (R), żeby dostać się na germanistyke na uj?!czy ktoś byłby tak dobry i pofatygowałby się,aby mi odpowiedzieć na to pytanie? na próbnej maturze miałem z niemieckiego 90% z pisemnego a z ustnego będzie myślę,że jeszcze trochę lepiej, ale z polskiego R miałem tylko 50%. czy tyle wystarczy?jesli nie to ile musiałbym jeszcze zdobyć? z tego co wiem, to przy rekrutacji obowiązują te dwa przedmioty w proporcji 7/niemiecki 3/polski . proszę o pomoc!!
wiesz co w tamtym roku był tylko niemiecki brany pod uwage. miałam 96% (oczywiście poziom rozszerzony) a i tak byłam na szarym końcu.Z tym że po miesiącu zrezygnowałam z uczelni bo było gorzej niż beznadziejnie.rnZ perspektywy czasu stwierdzam że samo miejsce działa wysoce prodepresyjnie :| Mimo wszystko chce tam uzupełniające w przyszłości zrobić, napewno zaocznie bo jakbym miała tam codziennie chodzić to musiałabym codziennie rano sie wy*ygać. Sorki za hardcore, no cóż... sama szczerość! ;)
dziękuję za szczerość.
czy ktoś jeszcze mógłby się ze mną podzielić swoimi doświadczeniami co do rekrutacji? bardzo proszę!
czy na prawde nikt nie moze mi udzielic jakichkolwiek informacji w związku z tym?!
Hey,

az tak zle to na pewno nie jest:) Mam kolezanke, ktora tam studiuje i mowi, ze sobie chwali, czasami jest luzno, czasami trzeba sie pouczyc. Ale tak jest wszedzie. Fakt, poziom nie jest najwyzszy, ale dobry. UWr, USz oraz UAM goraco polecam. Po 3 lub 5 latach bedzie widac efekty studiowania, chociaz i to zalezy tylko od ciebie.

-- KASIA
nie wiem jak jest teraz bo dodatkowo biorą pod uwage polski...ale w zeszłym roku..jeżeli miałabyś 100 % ustny + 93 % pisemny raczej dostałabyś się..ale nie wiem jak jest teraz..
Temat przeniesiony do archwium.