Jestem w kropce :(

Temat przeniesiony do archwium.
No może nie tyle w kropce, ale po prostu nie mam pojecia co dalej. Co prawda koncze teraz klase 2 liceum, ale przeciez nie mozna tak wszystkiego na ostatnia chwile, dlatego juz mysle z czym co powiazac.

I mam ogromny problem, poniewaz bardzo chcialabym studiowac w Niemczech ale obawiam sie ze te wszystkie formalnosci, kasa , mieszkanie to bedzie za duzo. Interesuja mnie wycieczki itd, chcicalabym pracowac w jakims biurze podrozy, albo w hotelu , obawiam sie ze do roli nauczycielki nie miaalabym cierplwosci :) To jaki wobec tego kierunek moglabym wybrac ?

Juz nie wiem czego sie lapac, przegladnelam chyba setki stron :( Poza tym moja znajoma mowila mi ze studiowala chyba w Monachium i musiala po roku wrocic , bo sobie nie daala rady.

A moze lepiej zaraz po maturze wyjeechac jako Au-pai Madchen? A pozniej dopiero zaczac studia ?

Pozostaja mi jescze 2 opcje albo uniwersytet w Zielonej Gorze albo we Wrclawiu, . Czy tam bardzo trudno sie dostac ?

Prosze was bardzo doradzcie cos, albo napiszcie gdzie wy studiujecie itd,.

Bede bardzo wdzieczna :)
gdzie sie wszyscy podziali :(
Hej koleżanko! Mam podobny problem, tyle że jestem w gorszej sytuacji, gdyż wlasnie skonczylam liceum, koncze tez pisac matury i co dalej? Ich weiss nicht:( tez planuje uniwerek we wrocku lub w zielonej, chyba to drugie,bo na wrocek nie mam szans. A tak poza tym masz jeszcze troche czasu. Troche spontanu. Nie mozna wszystkiego planowac, nie da sie tak. Uwierz mi i uszy do góry:) Bedzie dobrze. Trzymaj sie cieplutko i ucz sie pilnie a wszystko sie ulozy:)
a jak poszła tobie matura z niemieckego? na ile procent liczysz?bo ja tez wybieram się na germanke ale w troche innych rejonach i jestem ciekawa jak innym poszło, bo nie wiem czy wogóle mam szanse

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa