Germanistyka?kolegium językowe?Lingwistyka? HELP!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam w tym roku robie mature i mam maly dylemat. Zdjae 2 jezyki (niemiecki i angielski) i naturalnie chcialbym studiowac jezyki. Myslalem zeby studiowac kierunek w ktorym niemiecki bedzie jezykiem wiodacym a angielski dodatkowym. Myslalem o germanistyce , o kolegium z 2 jezykami lub takze o lingwistyce stosowanej. Jesli wiecie cos na ten temat to pomozcie biednemu maturzyscie :) Moze sa tu studenci ktoregos z wymienionych kierunkow? Chcialbym najbardziej studiowac na uniwersytecie gdanskim (ewentualnie warszawskim). Dzieki z gory za pomoc :)

pozdro dla wszystkich
hej naprawde nie ma nikogo koto moglby pomoc? :((
studiuję lingwistykę stosowaną na UW,ale mam stara maturę. jeśli jakoś mogę pomóc, to raczej w sprawach związanych już z samymi studiami, a nie rekrutacją . jeśli masz takie pytania, to słucham :)
Ja ci pomogę!
Słyszałem że calkiem dobra lingwistyka jest na UMCSie w Lublinie. Ja startowałem w tamtym roku na lingwistyke niemiecko-rosyjską do Bydgoszczy na uniwerek i mam kolezankę która studjuje tam ling. ang-niem.
Chwali sobie te studia i mówi że ogólnie jest spox. Ja w tym roku jeszcze raz bedę tam startował.
Jest jescze NKJO w Gdańsku gdzie także możesz studiować te 2 języki. Jeśli je skończy mamsz dyplom licencjata Uniwersytetu Gdańskiego a póżniej możesz robić jescze magisterkę. O tym kolegium też słyszałem wiele dobrego. Życzę ;powodzenia.
Papex!
a mozesz mipowiedziec czy w zeszłym roku na uniwersytet w Bydgoszczy były jakieś egzaminywstępne? Co było jak punktowane jaki był próg na ten kierunek no chyba, że jeszcze orientujesz sie jak było na sama filologie germanska
byłabymbardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje

« 

Nauka języka

»

Zertifikat Deutsch