germanistyka na UWr?

Temat przeniesiony do archwium.
witam... ja tegoroczna maturzystka chciałabym studiować germanistyke na UWr i jestem ciekawa opinii osób, które tam właśnie studiuje. Generalnie interesuje mnie wszystko! :D atmosfera, poziom, towarzystwo.... Bradzo dziękuje za jakiegolwiek infomacje i prosze: tzrymajcie za mnie kciuki :) pozdrawiam
Poziom bardzo dobry, ale atmosfera i towarzystwo srednie. Taki wyscig szczurow. Aczkolwiek miasto jest przecudowne i dla niego warte sie na pewno poswiecic:)

-- KASIA
poziom nie jest az taki wysoki, przy minimalnym nakladzie sily bez problemu przejdziesz 1 semestr a drugi przy nieco wiekszym nakladzie;) jednak trzeba byc w 100% pewnym ze naprawde chce sie to studiowac, bo wieje nuda ja nic(szczegolnie na fonetyce gdy gruntownie przerabiasz kazda literke i jej wymowe po niemiecku).z atmosefra zgadzam sie ze srednia, ale tez zalezy na jakich ludzi sie trafi.

pozdrawiam:)
Witam! jestem juz na 4 roku. O ile przez pierwsze 3 lata masz co robic ( choc 3 rok to glownie licencjat) o tyle 4 to juz wlasciwie nic, czyli śleczenie na zajeciach bez sensu.
Ja gdybym byla w tej sytaucji co ty, wiedzac to co teraz wiem, to po 3 roku zaczelabym jakis dodatkowy kierunek, lub podyplomowke, albo zaraz po 3 roku wyjechala na jedno ze stypendiow. Po prostu te 2 ostatnie lata szkoda tu siedziec, sdzkoda czasu jak mozna robic cos jeszcze
Pozdrawiam ;-)

Goska
Trzeba ożywić ten wątek :) bo zaginął w niewyjaśnionych okolicznościach. Sama jestem bardzo ciekawa jak naprawdę jest na germanistyce na UWr, bo się zastanawiam czy warto tam iść. A tak nawiasem to jak byście porównali germe na UWr i na UJ??? Która lepsza??, bo słyszałam już tyle opinii, że trudno powiedzieć jaka rzeczywiście jest prawda.
czesc wlasnie dostalam sie na germanistyke na Uwr, mam troche obaw, czy sie nadaje, bo tak naprawde nigdy nie bylam w kraju niemieckojezycznym, tak zebym mogla sobie pogadac, dlatego chetnie bym sobie z kims wymienila informacje, jak jest na Uwr, prosze niech ktos mi powie, jak tam jest i czy mam szanse sie utrzymac, pozdr
Mozesz mi podać jaka miałaś maturę z wymaganych przedmiotów, i próg punktowy od którego przyjmują. byłbym bardzo wdzięczny, wybieram się tam za rok. Może byś mi mogła też podać twój numer gg. dzieki.
Do wszystkich- piszcie jak sie studiuje na ifg Uniwersytetu Wrocławskiego
z niemca pisemny rozszerz 85, z ustnego 90, z polskiego rozszerz-65, a z przedmiotu podst 95,ale nie wiem, jaki byl prog, ale skoro ja sie dostalam z takimi wynikami, to nie byl zbyt wysoki
a co do numeru gg, to daj mi swoj, a na pewno sie odezwe, pozdr
przyjmowali od 297 punktów na 400 :)
oto mój numer [gg] proszę o odzew
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa