wybiera sie ktos na studia do wsjo w poznaniu?

Temat przeniesiony do archwium.
czesc:)chcialabym sie dowiedziec czy planuje ktos podjac studia w WSJO..?ja chcialabym tam studiowac germanistyke bardzo lubie niemiecki a mysle ze tam jest nauczany na dosc dobrym poziomie..:)problem tkwi w tym ze Poznan lezy dosc daleko od mojej miejscowosci..:/niewiem czy bym sie sama odnalazla w tym duzym miescie..a z kims napewno byloby razniej i latwiej..:)dlatego pomyslalam sobie ze zamieszczajac tutaj swoje pytanie bede miala szanse na zawarcie wielu ciekawych znajomosci i poznanie ludzi ktorzy rownierz tam sie wybieraja zanim jeszcze rozpoczne studia..:)licze na was i mam nadzieje ze Ci ktorzy rownierz planuja rozpoczac tam studia dadza znac...pozdrawiam..:]
Ps.obecnie mam dlugie wakacje pisalam w tym roczku maturke i czekam jeszcze na wyniki jezeli z niemieckiego niebede miala tyle punktow na ile licze zdecyduje sie studiowac w WSF we Wroclawiu..wiec jesli ktos tam sie wybiera licze ze tez sie odezwie..:)..(boje sie o geografie bo byla masakryczna..:/..ale mam nadzieje ze bedzie do przodu..)
czesc! tez sie wybieram na wsjo, mam znajonych na II roku, mowia, ze jak ktos chce to sie nauczy, a jak nie chce to po pierwszej sesji odchodzi bo lekka nie jest. niby prywatna szkola ale wykladowcy daja popalic jak na UAM bo z tamtad jest wiekszosc. jakie sa kryteria na wsf we wroclawiu (bo do wsjo 40% pisemnej rozszerzonej powinnam miec)rnpozdraiwiamrng
no to super ze tez tam planujesz pojsc:))milo ze sie odezwalas bo ja niestety na wsjo niemam zadnych znajomych wszyscy moi znajomi obstawiaja raczej Wroclaw bo tutaj mamy zdecydowanie blizej ja bym chciala sprobowac dostac sie na wsjo ale jesli mi sie nie uda to tez zdecyduje sie na Wroclaw na wsf sa o wiele mniejsze wymagania niz na wsjo wystarczy wejsc na stronke Wyzszej Szkoly Filologicznej tam wszystko pisze(trzeba miec 75% z podstawowej lub 80% lacznie z podstawowej i rozszezonej chodzi o jezyk obcy)ale czytalam ze w sumie WSF nie cieszy sie za dobra renoma..no ale niewiem..:/..a Ty wybierasz sie tez na germanistyke..?przesylam pozdrowienia..:)
czesc, wybacz, rzadko tu bywam wiec odpisuje nieregulanie, co do wymagan w wsf to rzeczywiscie malo wymagaja, mysle o germanistyce, ale moze zaszaleje i na japonistyke pojde ;) pozdrawiam
czesc
ja sie tez zastanawiam nad wsf we wrocku oczywiscie germanistyka. niestety nie jestem w stanie dowiedziec sie czegokolwiek od osob tam studiujacych ani dziennie ani zaocznie. niekt jak do tej pory nie odpisal mi. ja takze zastanawialam sie nad poznaniem, ale cos mi sie zdaje ze mieszkamy byc moze w tym samym miescie badz poprostu na trasie pozna - wroclaw i jednak do wroclawia jest tylko niecala godzina pociagiem a do poznania niestety dwie. ja jednak nei jestem pewna czy sie zxdecydowac na germanistyke. z drugiej strony zdaje sobie sprawe ze jesli chce sie dalej uczyc niemeickiego to zostaja mi tylko studia bo inaczej w pl nie jestem w stanie uczyc sie j. niemieckiego na poziomie ZOP w szkolach jezykowych. tak wiec daj znac czego dowiedziala sie o wsf bo jestem bardzo zainteresowana ta szkola tym bardziej ze zostane tam przyjeta bez egzaminu wstepnego bo wlansie przed 2 tygodniami zdalam certyfikat zmp a majac ten certyfikat jest sie zwolnionym z egz. wstepnego. pozdrawiam i czekam na info od ciebie. moj e-mail [email]
hej... tez sie tam wybieram tyle ze jak poczytalam opinie na temat tej szkoly na angielkim forum to sie przerazilam.. nie wiem juz co robic.. wiekszosc komentarzy jest negatywna niestety :(.. a mam do poznania jeszze dalaej niz ty .. a chcialambym tam studiowac tyle ze hispanistyke :) ... jakbys cos wiedziala to prosze cie o kontakt [email] pozdrawiam
Hey ja studiuje tam germanistyke i jestem zadowolony, uwiez mi ze te negatywne komentarze to komentarze osob ktore sobie poprostu nie radza i maja zal nie wiadomo do kogo i nie wiadomo oco, najchetniej by chcieli zeby ich przepuszczac lub im wszytsko zaliczac tak poprostu bez zadnego wysilku z ich str.tak nie jeste wiec nic dziwnego ze sa rozczarowani
a ja bym chcetnie z toba porozmawiala na temat germanistyki i tej uczeli bo wciaz sie waham czy wybrac wsf i germanistyke zaoczna czy wsfiz i zarzadzanie kadrami. jesli znajdziesz czas to napisz do mnie [email] - jest to pilne najlepiej jesli to zrobisz do piatku bo pozniej moge nie miec przez jakis czas dostepu, a juz musze sie zdecydowac na ktoras z tych uczelni
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauka języka