NKJO UJ

Temat przeniesiony do archwium.
Mam takie pytanko: czym różni się NKJO od studii licencjackich I stopnia oprócz tego, że na tym pierwszym można mieć ma języki? Gdzie lepiej złożyć papiery: na NKJO, studia licencjackie czy jednolite magisterskie? Jaką drogą najlepiej i najkorzystniej dojść do dyplomu magisterskiego?!
A tak btw, to co myślicie o NKJO UJ? A co jeśli mielibyście porównać NKJO UJ a germanistykę AP.
Prooooszę o odpowiedź!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(...)można mieć 2 języki(...) *
Sorki z błąd ;)
Aha i jeszcze jedno: NKJO UJ rekrutacja - " Nowa matura: punkty za przedmioty na świadectwie dojrzałości: język niemiecki poziom rozszerzony (pisemny), - język angielski lub język polski - obydwa na poziomie rozszerzonym (pisemnym), w drugiej kolejności na poziomie podstawowym. W wypadku wyboru języka polskiego wymagany będzie certyfikat znajomości języka angielskiego, na poziomie co najmniej podstawowym."
Jakiego rodzaju certyfikat znajomości angielskiego mogę przedłożyć?Czy musie to być jakiś crtyfikat językowy typu FCE, CAE etc. czy wystarczy świadectwo ukończenia liceum, gdzie mam zapisany język angielski albo certyfikat szkoły językowej zatwierdzający ukończenie 3miesięcznego kursu angielskiego na poziomie średniozaawansowanym????
sorki, czy wszyscy z tego forum się ulotnili czy co???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
może ktoś odpowie bo też chciałbym wiedzieć!!
Jesli interesuje Ciebie AP to zajrzyj tutaj:
http://www.ap.krakow.pl/neofil/germ/index.html

lub pytaj na forum: http://www.germanap.fora.pl
bardzo miło z twojej strony, ale znam te adresy i właściwie chodzi mi o konkretne info od osób już studiujących głównie na temat NKJO UJ. jeśli ktoś mógłby udzielić mi pare informacji byłbym naprawdę wdzięczny.
czyli nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie.
Moze byc ocena na swiadectwie:) W takich sprawach najlepiej zadzwonic do sekretariatu:)
NKJO UJ język niemiecki jest beznadziejne!! w dodatku na 3cim roku ostało się tam tylko 11 osób!!! nie idź tam!! dobra rada...rnn a na germanistyce na UJ jest bardzo ciężko i nieprzyjemnie..rnmoja rada? wybierz inne miasto!!
Bez przesady, nie jest aż tak ciężko! Z drugiej strony to nie nie byle Wyższa Szkoła Czegoś Tam, tu chodzi o to, żeby się czegos nauczyć!Co roku Germanistykę UJ kończy kilkadziesiąt osób. To prawda, kto nie daje rady ląduje w NKJN...
cze, mam małe pytanie odnosnie planu studiów na NKJO, nie ma go na stronie internetowej a potrzebny mi jest do porównania róznic programowych
studiowalam tam teraz rok... rnmyśle, że plan studiów jest ściśle tajny :Prnmożliwe, że oni sami jeszcze nie wiedzą jak wygląda :Prnwiadomo, że trzeba będzie robić 2gą specjalność czyli angielski...rnjak chcesz coś konkretnie wiedzieć to ratuje Cię tylko osobista rozmowa z prof. Dzidą...rnON tam rządzi:D
cze a ile mieliscie zajec z praktycznej nauki od jakiego poziomu wyszliscie> Ps juz tam nie studiujesz?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa