Lingwistyka Stosowana- Hilfe!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!Mam wielki problemo związany z lingwistyką w Bydgoszczy( angielski z niemieckim)- dostałam się i nigdzie nie moge się dowiedzieć jaki będzie poziom 2.języka( tu niemiecki), bo bardzo mi na nim zależy.Pomóżcie!Mam mało czasu!
Dodam jeszcze, że przewertowałam całe forum a opini o tej uczelni jak na lekarstwo. Czy jest aż tak źle ????
Czesc rnNo nie wiem dokladnie ale z tego co opowiadala mi moja kolezanka ktora jest na tym kierunku to j. prowadzacym jest angielski a drugim niemiecki (poziom zaawansowany a nie podstawowy tak jak to jest na kier. lingwstyka stos j. niem z j. ros. Ja dostalem sie takrze na UKW ale na j. niem z ros. i z tego co wiem to bede mial rosyjski od podstaw. Uczelnia jest dosc dobra tak jak i kierunek. Mam tylko problema co powinnem wybrac KKNJO w Gdansku tam tez sie dostalem. Doradzisz cos? Pozdrawiam!!!
tez sie dostalem na niemiecki z rosyjskim, jakby co to pisac, [gg]
a może ktos dostał sie na lingwistyke na UAM lub na UKW ang/niem?? moje gg 6[tel]pozdrawiam;)
Czyli, że niemiecki na lingw.UKW ang. z niem. może być też zaawansowany?Dobrze zrozumiałam? Wiesz może coś o uprawnieniach tłumacza, nauczyciela?2 czy jeden język...Ja prawde mówiąc raczej pasuje i udam się na UW na germę, bo nie mam już siły na to wszystko. Wszyscy w koło mówią, że tam są wieksze możliwości(praca), bo to i prawda, metropolia no i ten "osławiony" prestiż.. I z angola czuje się jakoś takoś niepewnie.. Wychodzi na to,że Deutsch to moje przeznaczenie;) Na UW jest jeszcze szansa dorobienia sobie niderlandzkiego... pożyjemy zobaczymy:D A o UKW poczytajcie sobie na forum Bydgoszcz na gazecie.pl. Nie wiem co o tym myśleć:D Pozdrawiam znajomych:> i nieznajomych:)
no witam. tak sie sklada ze wiem cos o lingwistykach na uam ukw i umcs i to nawet duzo i w zwiazku z tem chcem siem tem mojom wiedzom podzielic. zaczne moze od tego ze lingwistyka dzieli sie na lingwistyke i lingwistyke w poznaniu. lingwistyka w poznaniu wyglada tak ze jest wlasciwie filologia jezyka pierwszego z metodyka nauczania jezyka drugiego w wymiarze 3h w tygodniu. w bydgoszczy jezyk drugi moze byc zarowno kontynuacja jak i nauczany od podstaw. co do lingwistyki wg marii kurii mam mieszane odczucia. einerseits to jedna z najlepszych lingwistyk w kraju, but on the other hand studenci nie maja tam czasu zeby sie po tylku podrapac. prestiz to prestiz ale bez przesadyzmu. chcemy znow sie uczyc czy studiowac? :) :*
pech chce ze z moja kombinacja moge TYLKO na UW (wiec na to UW ide). w bydgoszczy niby jest niemiecki + rosyjski ale z rosyjskim od podstaw. W Poznaniu niby biora rosyjski przy rekrutacji ale nie slyszalem o kims kto taka kombinacje studiuje w ogole tam

Na UW sa 2 kierunki lingwistyczne - lingwistyka stosowana i jezyki specjalistyczne. ja idena LS... no i zobaczymy jak to bedzie
hej kandydator na studia!!:) ja mam własnie dylemat czy UAM czy UKW. prosze odezwij sie do mnie na [gg] . czekam:) mam parę pytanek jeszcze:)
Czyli na UAM poziom ang jest marny??? I idąc tam trzeba bardzo dobrze tylko niemca znać?? a jak jest na UKW??? czy tutaj poziom drugiego języka też jest taki słaby?? Jeden kierunek a wszędzie co innego... eh;)
tu znalazlam cos niekoniecznie ciekawego ale mysle ze powinniscie to przeczytac

https://niemiecki.ang.pl/LINGWISTYKA_STOSOWANA_UAM_1136.html
moje gg to 9892075
Dostales Sie No ja tez sie dostalem! Jak sadzisz dobra to uczelnia.?
podaj swoj nr gg pogadamy dostalem sie na LING STOS UAM
Moje 2535339- zapraszam wszystkich poszukujących mieszkania;>
Temat przeniesiony do archwium.