kredyt studencki

Temat przeniesiony do archwium.
zaczynam w tym roku studia i chcialam wziac kredyt studencki ale nie wiem w jakim banku najbardziej sie to oplaca. czy ktos z Was ma taki kredyt? mozecie mi cos w tej kwestii doradzic? bardzo prosze :)
ja nie biore i nie bralam kredytu, bo studiuje w niemczech. moja siostra studiiowala w polsce medycyne i miala kredyt w wbk.podobno bardzo sie oplaca. z tym ze ona go wziela i z niego nie korzytslala. w ciagu 5 lat studiowa miala 4000 z odsetek.splaca sie go po roku studiow i jest niskooprocentowany. jak masz dobre oceny(moja siostra miala), to splacacz tylko polowe kredytu.

pzdr
hej ania:) tak moge ci doradzic.taki kredyt udziela prawie kazdy bank.moze to byc BGZ,ja akurat w tym bralam.PKO,Bank Spoldzielczy.nie ma znaczenia w ktorym banku wezmiesz wszedzie jest tak samo.ja dostawalam 600 zlotych miesiecznie przez 10 miesiecy w roku jak sie uczysz.co semestr musisz pokazac zaswiadczenie ze se dalej studiujesz.a po za tym noga mi sie powinela i przerwalam studia i tera musze splacac po 330 zlotych miesiecznie,jest troche ciezko jesli nie masz pracy a rodzicow nie stac.ja bym radzila sie dokladnie zastanowic nad tym kredytem.ja osobiscie gdybym miala probe ponownego wybierania to bym go teraz nie wziela.pozdrawiam
acha i jesli skonczysz studia w terminie czyli jak sa planowane to masz okres dwoch lat na rozpoczecie splaty tego kredytu!a jesli skonczysz wczesniej to wiadomo ze wczesniej,ja akurat musialam szybko splacac po 2 miesiacach bo nie ukonczylam studiow.

»

Studia językowe