medyczne kierunki!!

Temat przeniesiony do archwium.
Hej.To pytanie kieruję do wszystkich przyszłych oraz obecnych studentów stomatologii lub/i weterynarii{którzy zdawali nową maturę}.Jak wyglądała rekrutacja na wasze kierunki?- czyli jakie przedmioty brali pod uwagę,jakie poziomy{podstawowy i rozszerzony?},czy im więcej przedmiotów sie zdaje tym szanse by sie dostać na studia rosną;dużo chętnych z zagranicy?itp.Za wszelkie pomocne informacje-Danke schön!:)
CZy naprawdę nikt sie nie orientuje jak wygląda rekrutacja na kierunki medyczne?:(
Będę wdzięczna za jakiekolwiek info{co do zdawanych przemiotów na maturze itp} lub podanie forum gdzie moge sie tego dowiedziec.
pozdr
Dziewczynko czy Ty się dobrze czujesz? wchodzisz na strone poswiecona nauce jezyka niemieckiego i pytasz o wymagania rekrutacyje na stomatologie? Do takie wyrwizęba jak Ty, na pewno bym się nie wybrała. a nóż wyrwałabyś mi przez przypadek język zamiast zęba... a informacje znajdziesz na KAZDEJ stronie uniwersyteckiej specjalizujacej się w udzielaniu informacji odnośnie kierunków medycznych
Po pierwsze-"dziewczynko"możesz sie odnosić do swojej młodszej siostry,a nie do {obcej} osoby która podała nicka,bo na to on jest żeby go używać zwracając sie bezpośrednio do kogoś.
Po drugie-weszłam na forum studia językowe,więc wystarczy trochę pomyśleć żeby dojść do wniosku że zamierzam pisać albo na temat studiowania germanistyki albo na temat studiowania jakiegokolwiek kierunku w Niemczech{w moim przypadku- KIERUNKU MEDYCZNEGO}co jaknajbardziej dotyczy tego forum.I odpowiadając na twoje pytanie-bardzo dobrze się czuję.
Po trzecie-nie interesuje mnie czy zamierzasz chodzić do mnie"wyrywać zęby"-jak ty to prymitywnie nazwałaś.
Po czwarte-strasznie mi przykro, że znajduję sie takie nieżyczliwe osoby jak ty na tym forum,które nie pozostawią suchej nitki na komentarzu który im sie po prostu nie podoba.
Po piąte-szukałam bardziej szczegółowych informacji dotyczących rekrutacji niż te umieszczone na stronach uczelni.Informacji studentów którzy mają z tym doświadczenie.
wystarczy precyzować pytania...i po co tyle krzyku?

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa