co lepsze???

Temat przeniesiony do archwium.
hej!!! mam małe pytanko :) nie jest to zbytnio związane z j.niemieckim, ale nie mam się kogo poradzic, dlatego piszę na tym forum :))) co lepiej studiowac wg Was: psychologię czy germanistykę???? nie mogę się zdecydowac, bo obydwa kierunki mi się podobają i nie wiem co jest lepsze
wybierz to na czym Ci bardziej zalezy..a najlepiej pociagnij dwa kierunki:)
Hmmm, moim skromnym zdaniem: to zalezy ile jest w Tobie determinacji i zapału do ewentualnej samodzielnej nauki, wg mnie filologia jest dobra dla pasjonatów, osób chcących poznać nie tylko język ale kulturę tradycję, zwyczaje i historię danego regionu. Jesli interesuje Cie germanistyka tylko ze wzgledu na jezyk, to myślę, ze na Twoim miejscu wybrałabym psychologię a zapisałanbym się dodatkowo na jakiś intensywny kurs niemieckiego :-). A jesli faktycznie interesuje Cie filologia ze wszytskimi aspektami wybrałabym... germanistykę i psychologie :) do odwaznych świat nalezy, przeciez zawsze możesz zrezygnowac z któregos z kierunków, a studiując jednoczesnie oba będziesz mogła sama sobie odpowiedziec na pytanie '' co lepsze''. :-) Najlepsze rozwiazanie? Psycholog w Niemczech :) Pozdrawiam :)))))
Moim zdaniem musisz się zastanowić co bardziej cie pociąga psychologia czy germanistyka.Mnie np.pociaga psychologia i z tym chciałabym związać moją przyszłość>

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa