germanistyka na PWSZ Tarnów ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!Ponieważ w tym roku szkolnym zdaję maturę i mam niemały problem z wyborem uczelni na której chciałabym kontynuować moją edukację chciałabym zapytać Was, moi drodzy o opinie.
Chodzi mi dokładnie o kierunek germanistyki na PWSZ w Tarnowie, ponieważ mieszkam w okolicach T-owa i nie chciałabym się stąd wyprowadzać.
Jest tylko jeden warunek; mianowicie muszę usłyszeć dobre opinie o tej uczelni bo zależy mi na dobrym wykształceniu :)
A więc proszę o wpisy!
Pozdrawiam, Magda.
mam taki problem jak Ty :PP
studenci z PWSZ pilnie poszukiwani :PP
jest jeszcze ta germa w Trn?;D
hehe ;D
gdzie Ci studenci
ja tez sie własnie zastanawiałam nad tego typu szkoła jednak nie usłyszalam na ten temat zadnego zdania jako tako tako wiec nie wiem czy jest ona dobra, czy pozniej bedzie "ceniona" przy staraniu sie o prace i czy faktycznie zdobedzie sie na niej dobre wykształcenie. A jakiego wyniku dziewczyny spodziewacie sie z matury? polski zdawałyscie rozszerzony?
na PWSZ liczy sie tylko niemiecki, polski nie jest brany pod uwage..
i z tego co widze to lepiej zdawac niemiecki podstawowy jesli chce sie na PWSZ isc... przelicznik absolutnie nie sprzyja rozszerzonym.. Ja zdawalam wiec podstawe :) na probnej mialam 95% i mysle ze teraz bedzie podobnie ;)
pozdrowionka :D
zaraz mam ustny ;];]
a skad jestes? napisz co mialas na ustnym ja mam w piatek;p
20/20
Małopolska zestaw 19
A jetses w hotelu powiedz wlascicielce:
-chcesz isc na wedrowke w gory
- zapytaj o pogode
-kiedy wrocisz
B opowiedz o imprezie urodzinowej
-do kiedy trwala
-program party
-z czego sie ucieszylas najbardziej
C sprzedajesz kumpeli kompa
-zaproponuj cene
-nie zgodz sie z nia
-kompromis

Obrazek: rodzina je posilek na lonie natury nad woda
pyt1: dlaczego tam sa
pyt2: jak Ty spedzasz wolny czas

powodzenia :)

jestem z DT :)
gratuluje;)
dzieki ;*
tez sie wybierasz do Trn?
tzn nie wiem sama jeszcze zalezy do tego ile bd miala % z niemieckiego ale przede wszystkim chcialabym sie dostac do Krk a w ostatecznosci Tarnow:)
rozszerzenie zdajesz? :)
niemiecki rozszerzenie , polski podsatawa :)
powodzenia jutro :)
ja co prawda z filologii angielskiej jestem, ale z tego co slyszalam od znajomych ta poziom niemieckiego naprawde wysoki...w zeszlym roku na ostatnim czyli trzecim roku zostalo 11 osob ( a bylo prawie 80) materialy i wymagania odnosnie zaliczen s atakie same jak NKJO UJ,z kazdy, roku coraz mniej chetnych jest na germanistyke poniewaz poziom jezyka (powiedZialabym ze wszystkich filologii ) jest bardzo wysoki. Jesli boicie sie ze sobie nie poradzicie to wybierzcie germanistyke nauczycielska czyli z jezykiem angielskim. Jest o polowe mniej godzin niemieckiego niz na normalnym niemieckim ale za to wiecej angielskiego...no i egzamin praktyczny zdaje sie z dwoch jezykow....jesli szukacie jeszcze jakis informacji to zoaczcie sobie na nasze forum: student.tarnow.pl sa tam specjalne dzialy dla osob przyszlych studentow, jest tez forum germanistow :)
dzieki za info :)
a czy ktoś wybiera się na germanistykę ogólną do Tarnowa w tym roku? Ja właśnie skończyłam tutaj anglistyke i się teraz zastanawiam nad germanistyką ogólną...
ja sie wybieram :)
mam nadzieje ze utworza kierunek bo nigdzie zadnych kandydatow nie widze ;)
Studentka germanistyki PWSZ Tarnów wita ;-)
Poziom ogólnie wysoki;-)
Wszystkich przyjmują a potem duzo odpada.
Myslę ze połowa na 2 roku zostanie... zobaczmy po sesji poprawkowej
Dziękuje za uwage :)
Jestem już po 2 latach na germanistyce ogólnej na PWSZ w Tarnowie. Nie żałuję, że się tu uczę, chociaż w liceum ciężko było mi sobie tę germanistykę wyobrazić, myślałam, że będzie mi ciężko. Jeśli się chce uczyć, a nie imprezować- to się przechodzi dalej i problemów się nie ma. Można skorzystać z tej uczelni i nie żałować, bo studiuje się tu całkiem przyjemnie. Magisterkę i tak robi się gdzie indziej, bo tu na razie nie ma takiej możliwości. Dyplom jest oczywiście respektowany, PWSZ to nie zaścianek.
hej ludzie ;) jak macie możliwość iść do dobrego koledżu czy PWSZ lub jakiejś Akademii to polecam ;) więcej na tym skorzystacie;) a potem uzupełniające na uniwerku , i jest dobra szkoła ;) po co 5 lat męczyć się na uniwerku ;)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa