Pomocy

Temat przeniesiony do archwium.
Mam problem.Jestem na 3 roku germanistyki, zaocznych. Nie daje rady gdyz dopiero teraz wychodza moje zaleglosci z wczesniejszych lat.Szkola mnie nie mobilizowalka do nauki, a pracujacy czlowiek nie bardzo samemu moze sie zmobilizowac, brak czasu itd. Udupia mnie w tym roku jak nic...Wstyd bo czlowiek na 3 roku ma takie zaleglosci.Nie potrafie sama nadrobic tych zaleglosci a na korki mnie nie stac kurde..:-( Mysle o tym by isc na dziekanke i za pare miesiecy wyjechac do niemiec jako au pair na rok.Potem wrocic i zrobic licencjat, potem mgr. Ludzie mowia mi ze to zly pomysl bo juz nie skoncze.Ja uwazam inaczej bo lubie niemiecki i chce sie go uczyc.Jak uwazacie?Co mam zrobic? Pomozcie mi bo nie wiem sama juz co myslec...
Hej! Ludzi nie sluchaj! Tylko zrob dokladnie tak, jak sama chcesz! Dlaczego inni maja dyktowac Ci, jak masz zyc! Poza tym, wyjazd do Niemiec, jako Au-Pair jest swietnym zyciowym doswiadczeniem... Nie dosc, ze uczysz sie jezyka obcego zdecydowanie szybciej, to dodatkowo usamodzielniasz sie, co w przyszlosci z pewnoscia Ci zaprocentuje.
Rok przerwy na studiach nie jesz niczym strasznym. Tu nie idzie o to, by jak najszybciej je skonczyc. Przeciez studiujesz, by pozskac pewna wiedze. Nikt Cie nie goni. W Twoim przypadku rozchodzi sie o germanistyke, zatem wyjazd polecam Ci jak najbardziej.
Piszesz, ze lubisz niemiecki...
ZATEM POWODZENIA I UDANYCH DECYZJI!!!
Augen zu und durch!
Dziekuje Ci bardzo za dobre rady :-)
Tez zastanawiam sie czy dam rade jako au pair..Ale kto nie ryzykuje ten nic nie zyska!POZRAWIAM
mysle, ze jako ponad 20-sto letnia osoba poradzilabys sobie bez problemu, jako Au Pair. Dzieciary maja przed osobami starszymi wiekszy respekt. Poza tym wszystko jest kwestia odpowiedniego podejscia do dziecka :)
Nie pozostaje mi zatem nic innego jak zyczyc Ci szczescia!
Podejmuj wlasciwe decyzje!...i przede wszystkim NIE BOJ sie nowych wyzwan... :)
Pozdrawiam Cie!
Wiec spróbuje!!!POgadam jeszcze z jedna kumpela na temat au pair bo ona juz byla wiec zobaczymy jak to wyjdzie!!!:-)
POZADRAWIAM

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie