Hej,mam pytanie dotyczace uniwerq w stuttgarcie.Chcialabym po licencjacie robic magisterke w niemczech,a najlepiej w stuttgarcie.Czy wie ktos z was czy jest to mozliwe?Albo czy ktos z was moglby podac mi oficjalna stronke tegoz uniwerq?Z gory dziekuje,pozdrawiam:)
to zalezy od twojego kierunku studiow.Jesli twoja uczelnia brala udzial w miedzynarodowym projekcie przeliczania egzaminow i zaliczen na punkty ,to w zaleznosci od osiagnietej przez ciebie punktacji okarze sie czy to bedzie dla ciebie mozliwe.Byc moze beda od ciebie wymagac zaliczenia kilku egzaminow ,np : jezyka angielskiego.Najlepiej wejdz na strone internetowa tej uczelni i wyslij do nich pytanie.W 100%beda od ciebie wymagac Test Daf albo inny zdany test jezykowy na poziomie C1.
ahhhha
25 mar 2007
Studiuje germanistyke na Uniwerku we Wroclawiu,w czerwcu 2008 zdaje licencjat i potem chcialabym kontynuowac to w Stuttgarcie.Zastanawiam sie poprostu,czy magisterka wyglada tak samo jak na polskich uniwerkach(jesli chodzi o egz wstepne itp.) czy po licencjacie z germanistyki tez beda wymagali ode mnie zdanego testu Daf.Dziekuje za odpowiedz:)Pozdrawiam
ewa krystyna
25 mar 2007
O ile wiem od kilku znajomych osob masz jedynie szanse studiowania niemieckiego dla obcokrajowcow.Na regularna Germanistyke nie mieli szans przyjecia.
ewa krystyna
25 mar 2007
Napisz twoj E-Mail to ci przesle pare linkow z informacjami .Niestety Stuttgart nie ma DaF.
ahhhha
26 mar 2007
Moj e-mail [email] dzieki za wszelkie informacje:)pozdrawiam
ewa krystyna
26 mar 2007
Daj znac czy otrzymalas poczte i czy ci to cos pomoglo
ahhhha
27 mar 2007
Hej,dzieki za linki,wlasnie odebralam poczte.Wieczorkiem na spokojnie posprawdzam ,ale z tego co widzialam to jest tam duzo informacji,ktore mnie interesuja:)Pozdrawiam:)