NkJO w Tychach

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc!
Czy ktos moglby mi pomoc i polecic jakies dobre NKJO na Slasku. Czy jest mozliwosc przeniesienia sie na te Kolegia? Slyszalam ze w Tychach jest dobra szkola. Moze mi ktos cos wiecej na ten temat powiedziec?
Ja jestem przed maturą i też zastanawiam sie nad Tychami. Na ślaśku jest jeszcze dobra germanistyka w Raciborzu.
O, milo , ze ktos sie odezwal, dziekuje:)
Wiesz, tez slyszalam, tylko czy to na pewno jest NKJO? Ja juz jeden rok studioalam w Bialymstoku, a teraz jesstem na urlopie dzikanskim w Niemczech jako aupaire-madchen. Po powrocie chce sie przeniesc na poludnie. Juz dzwonilam po szkolach, troche jest zalatwiania. Chcialabym znac opinie studentow, duzo by mi to pomoglo.
To było kiedyś NKJO, teraz jest to PWSZ. Ja niestety nie jestem jeszcze studentem :( ale opinie słyszałam dobre :) Jest jeszcze w Zabrzu, Cieszynie, i Sosnowcu germanistyka.
Pozdrawiam.
Czytalam wlasnie wypowiedzi studentow na temat NKJO w Zabrzu. Rozne sa zdania na jego temat,ale ogolnie raczej ok.
Najbardziej zalezy mi na AP w Krakowie. Slyszalam, ze uczelnia jest bardzo dobra. Tylko, ze to nie NKJO i nie mozna sie tam przeniesc. Bede zdawac tam na pierwszy rok, trudno. I jesli tam sie dostane, to raczej na te uczelnie sie zdecyduje. Tylko zeby sie dostac...

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie