To zależy, jak bardzo potrafisz się zmobilizować. :) Jeśli masz lekcje prywatne, to wtedy dana osoba poświęca czas tylko Tobie, 10 razy Ci coś wyjaśni, pomoże np. z jakimś zasdaniem domowym, nawet jeśli palnujecie robić coś innego. No ale to też może być stresujące odpowiadać samemu, ale z drugiej strony ktoś od razu Cię poprawi, pomoże..a w grupie - wiadomo, uwaga poświęcona jest wszystkim no i nawet w jakiejś szkole językowej, gdzie jest podział na poziomy też rozne sie trafia..jedni sa lepsi, inni nie, jedni niesmiali, drudzy nie maja bariery jezykowej, chociaz robia mnostwo bledow. Tu jest dokladny plan nauczania, pewnie zgodnie z jakas ksiazka itd., nie mozna za barsdzo sie skupic np. jesli chcesz cos powtorzyc do spr., testu.
Ja 2 lata w liceum prywatnie mialam lekcje, nie chodzilam do zadnej szkoly.
No a teraz zaczełam studia, rowniez jezyk niemiecki, ale zapisalam sie tez do szokly jezykowej, zeby zrobic sobie rowniez certyfikat:) No i juz widze, zze w grupie mam rozne osoby, na roznym poziomie, takze nie wiem, co z tej wspolpracvy wyjdzie :) pozdrawiam;)