icq - rozmowa z niemcami

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Niedawano zainstalowałem sobie ICQ. zarejestrowałem się, posiadam numer i teraz chciałbym porozmawiać z jakimiś niemcami. wyszukałem pare osób z Niemiec no i wysłałem im jakąś tam wstępną wiadomość typu z.B hast du Lust mit mir sprechen? wyslalem tak do około 30 osób i żadna nie odpowiedziala. wiec cos musi byc nie tak z konfiguracja..mial ktos kiedys podobny problem i wie jak go rozwiazac?

pozdrawiam!
a skąd wyszukałeś tych Niemców? z jakiejś specjalnej strony, gdzie oferowali pomoc w nauce niemieckiego? bo jak nie, to nie zakładaj, że obca osoba będzie miała ochotę rozmawiać ......
dobra, ale zrozum, na 30 osob nielogiczne jest to ze zadna nie odpowie na : "Hello!".
no jasne, wiadomosci nie dochodza, wywala blad:

Nie mozna wyslac wiadomosci. Sprobuj pozniej.
Jesli blad sie powtarza, skontaktuj sie z pomoca na stronie www.icq.com/help.
Info Number 0703

no ale co z tym zrobic?
ale nie oburzaj się, chciałam tylko pomóc - bo wiesz, tam były błędy w tym, co napisałeś, może oni pomyśleli, że ktoś jaja sobie robi... :(
czyli jednak błąd ... szkoda że się na tym nie znam i nie umiem pomóc :(
spoks, juz sobie poradzilem. ;-)

pozdrawiam!
również pozdrawiam!
Nikt kogo chcesz znać, a mozesz podac adres jakiejkolweiek strony gdzie niemcy oferuja swoja pomoc w nauce jezyka?
z gory dziekuje
chętnie - chociażby na naszej stronce w dziale "rozmawiaj po niemiecku przez skype / gadu gadu" - jest wielu Polaków, ale Niemcy też :)
inna opcja - wpisz w google parę haseł typu "brieffreundschaft", wyskoczy ci mnóstwo stron z ofertami korespondencji (przez mail lub tradycyjną pocztę)
Temat przeniesiony do archwium.